Recepty na jarní party
PĚNY Z GERVAIS NATUR
600 g Gervais Natur
1dcl 31% smetany
olivový olej
sůl
bílý pepř
50 g uzeného lososa – můžeme také použít lososa grilovaného
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce kaparů
2 polévkové lžíce pesta
čerstvé bylinky
ROLIČKY Z LILKU A CUKETY
1 cuketa
1 lilek
olivový olej
sůl
Pěny z Gervais Natur můžeme připravit, pokud chceme rychle a zajímavě pohostit návštěvu, chystáme párty nebo jsme jen dostali chuť na nějakou dobrotu. Při přípravě chuťovek je nejlepší připravit nejprve základ z Gervais Natur, který poté využijeme při vytváření jednotlivých příchutí.
Do větší mísy vložíme Gervais Natur, smetanu, 3 polévkové lžíce olivového oleje, přidáme špetku soli, pepře a utřeme nebo jemně našleháme. Připravenou směs rozdělíme rovnoměrně do čtyř menších misek.
Pěna s uzeným lososem
Rozmixujeme lososa. Smícháme ho s utřeným Gervais Natur a podle chuti dochutíme nasekanými bylinkami.
Česneková pěna
Nožem utřeme dva stroužky česneku, který posolíme a opět utřeme. Takto připravený česnek přidáme k Gervais Natur a opět jemně promícháme.
Pěna z kaparů
Kapary nadrobno nakrájíme, nasekáme 1 lžíci petržele kudrnky, vše přidáme k utřenému Gervais Natur a jemně promícháme.
Pěna z pesta
K utřenému Gervais Natur přidáme 2 polévkové lžíce pesta a jemně promícháme.
Cuketu a lilek nakrájíme na tenké podlouhlé plátky, které orestujeme na olivovém oleji. V průběhu restování je několikrát otočíme. Když jsou hotové, položíme je na tác a nasolíme. Každý plátek potřeme připravenou pěnou a zabalíme do roličky.
Pěnami z Gervais Natur můžeme ozdobit i nachos, chipsy, či cokoliv jiného, co máme rádi.
Společnost Bel Sýry Česko uvádí na trh novou řadu přírodních čerstvých sýrů Gervais Natur. Výrobky Gervais Natur jsou charakteristické tradiční tvarohovou chutí, zjemněnou kapkou smetany. Gervais Natur ocení zejména ti, kteří dávají přednost zdravému a přírodnímu jídlu, ale nechtějí dělat ústupky v chuti. Sýr Gervais Natur je na trhu dostupný od března, a to ve dvou formách, v tradiční kostce a v ekonomickém rodinném balení v kelímku. Gervais Natur patří do skupiny čerstvých nezrajících sýrů, které se konzumují mladé. Sýry typu gervais (čti: žervé) datují svůj původ do Normandie poloviny 19. století a za své jméno vděčí slavnému francouzskému výrobci sýrů Charlesi Gervais. Na konci 19. století již byly pro svou lahodnou chuť známy po celé Evropě a dokonce také v Severní Africe.
Recepty připravil šéfkuchař Dalibor Navrátil
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,140 | 25,260 |
USD | 23,440 | 23,620 |