Recept: Netradiční podzimní překvapení
Zmrzlina Mövenpick má lahodnou, jemnou a přesto výraznou chuť, proto lze s její pomocí vytvořit i ty nejrozmanitější pokrmy složené z různých chutí a ingrediencí. Jedním z nich je právě recept, jenž mnohé jistě překvapí. Zkuste však odhodit obavy a pustit se do přípravy.
4 porce
4 kopečky zmrzliny Mövenpick příchuť „Vanilla Dream“
800 g mořského ďasa
24 plátků podélně nakrájených brambor
2 malé dýně
2 dl rybího vývaru
máslo a olivový olej na smažení
2 polévkové lžíce smetany
1 vanilkový lusk
kerblík a merlíkové klíčky (na ozdobení)
sůl, pepř
Nejprve připravíme brambory, které nakrájíme na podélné proužky. Ty jemně opečeme
na směsi másla s trochou olivového oleje, opepříme a osolíme. Poté se pustíme do přípravy vanilkového krému. Do rybího vývaru vložíme vanilkový lusk a chvíli povaříme. Následně plamen zmírníme a přidáme smetanu. I tuto směs opepříme, osolíme a krátce povaříme.
Na závěr vyndáme vanilkový lusk a přidáme lžičku másla.
Nyní se pustíme do přípravy dýně, kterou vaříme v osolené vodě. Až změkne, vyjmeme
ji a ihned zchladíme studenou vodou. Osušenou dýni pak nakrájíme na čtvrtiny. Další část pokrmu je hotova, přikročíme k úpravě mořského ďasa. Filety osolíme a osmažíme opět na olivovém oleji a troše másla. Doba pečení závisí na síle rybího plátku, pro kontrolu můžeme použít párátko, pokud masem hladce projde, pak je hotovo.
Můžeme se tedy pustit do servírování. Rybu rozkrojíme na proužky, které rozprostřeme doprostřed talíře. Vedle masa pak naaranžujeme pyramidu z opečených brambor. Na okraji vytvoříme tři proužky z vanilkového krému, který dozdobíme merlíkovými klíčky a kerblíkem. Přidáme dva kousky dýně a na závěr doplníme nezbytným kopečkem lahodné zmrzliny Mövenpick Vanilla Dream. Přejeme Vám vynikající kulinářský zážitek!
Kurzy
Finance
Kurzovní lístek: 22.11.2024 Exchange s.r.o.
EUR | 25,250 | 25,370 |
USD | 24,290 | 24,470 |