Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Recept na víkend: Piniová Pavlova (bezé)

Recept na víkend: Piniová Pavlova (bezé)
zdroj: tisková zpráva

Pokud čekáte návštěvu, na které vám záleží, zkuste jako dezert připravit něco opravdu mimořádného...

Budete potřebovat: Pavlova (bezé) • 150 g bílků • 300 g cukru krupice • 125 g vody • červená barva • 100 g piniových oříšků nesolených, nepražených Vanilková omáčka • 500 g mléka • 5 žloutků • 100 g cukru krupice • 50 g pudinkového prášku • 1 vanilkový lusk • 30 g másla Dohotovení • Häagen-Dazs Strawberries and Cream nebo Häagen-Dazs Choc Choc Chip • Šlehačka • Maliny Cukr svaříme s vodou na bublinu - drátěným očkem uděláme zkoušku /jako bublifuk, namočit a fouknout), teplota je 121°C. Ve šlehači spustíme šlehání bílků a zaléváme svařeným horkým cukrem. A šleháme až do vychladnutí. Obarvíme na jemně růžovou barvu a vmícháme celé piniové oříšky. Lžící tvarujeme noky, placičky či tvar dle vlastních představ na namazaný a vysypaný plech. Sušíme při teplotě 110°C asi 3 hodiny. Mléko, cukr, a rozříznutý vanilkový lusk přivedeme k varu. V misce rozmícháme žloutky s pudinkem, vlijeme asi 2 naběračky horkého mléka a vyšleháme. Po té vlijeme do vařícího mléka, přidáme máslo a provaříme za neustálého míchání. Na bezé vložíme krém, zmrzlinu Häagen-Dazs Strawberries and Cream a ozdobíme malinami a šlehačkou. Co jste možná nevěděli... Všechny zmrzliny Häagen-Dazs se vyrábějí z kvalitních surovin. Základ tvoří čerstvá smetana, odtučněné mléko, vaječný žloutek a cukr. Harmonicky jej završuje podle konkrétního receptu čerstvé ovoce, množství oříšků, karamel, omáčky z čerstvého ovoce nebo čokoláda.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma