Recept na víkend: Piniová Pavlova (bezé)
Pokud čekáte návštěvu, na které vám záleží, zkuste jako dezert připravit něco opravdu mimořádného...
Budete potřebovat:
Pavlova (bezé)
150 g bílků
300 g cukru krupice
125 g vody
červená barva
100 g piniových oříšků nesolených, nepražených
Vanilková omáčka
500 g mléka
5 žloutků
100 g cukru krupice
50 g pudinkového prášku
1 vanilkový lusk
30 g másla
Dohotovení
Häagen-Dazs Strawberries and Cream nebo Häagen-Dazs Choc Choc Chip
Šlehačka
Maliny
Cukr svaříme s vodou na bublinu - drátěným očkem uděláme zkoušku /jako bublifuk, namočit a fouknout), teplota je 121°C. Ve šlehači spustíme šlehání bílků a zaléváme svařeným horkým cukrem. A šleháme až do vychladnutí. Obarvíme na jemně růžovou barvu a vmícháme celé piniové oříšky. Lžící tvarujeme noky, placičky či tvar dle vlastních představ na namazaný a vysypaný plech. Sušíme při teplotě 110°C asi 3 hodiny.
Mléko, cukr, a rozříznutý vanilkový lusk přivedeme k varu. V misce rozmícháme žloutky s pudinkem, vlijeme asi 2 naběračky horkého mléka a vyšleháme. Po té vlijeme do vařícího mléka, přidáme máslo a provaříme za neustálého míchání.
Na bezé vložíme krém, zmrzlinu Häagen-Dazs Strawberries and Cream a ozdobíme malinami a šlehačkou.
Co jste možná nevěděli...
Všechny zmrzliny Häagen-Dazs se vyrábějí z kvalitních surovin. Základ tvoří čerstvá smetana, odtučněné mléko, vaječný žloutek a cukr. Harmonicky jej završuje podle konkrétního receptu čerstvé ovoce, množství oříšků, karamel, omáčky z čerstvého ovoce nebo čokoláda.