Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Prostituce včera, dnes a zítra - díl poslední

Prostituce včera, dnes a zítra - díl poslední
zdroj: tisková zpráva

Za dobu existence lidstva se změnilo snad všechno, ale prodejná láska nikoli, její formy jsou víceméně identické s dnešním světem - snad s výjimkou antiky, kdy se často provozovala jako součást určitých rituálů i v chrámech…

 

Nevěstince byly hojně využívány pro politické špehování, už Caesar měl síť donašečů z řad otroků a otrokyň, sloužících patricijům za nástroj rozkoše. Komunisté mnohem později prostituci jako nemorální potlačovali, na druhou stranu ji pokrytecky využívali.

Politické perverzity

Tragikomické bylo, že se vysloužilé coury změnily na vážené soudružky s policejní či armádní hodností, jelikož souložením přispěly k boji za světový mír! Ovšem důvody, proč i jinak opatrní a na slovo skoupí muži vyklopí prostitutce i to, co nevědí, jsou nejasné.

Podle psychologů to může být tím, že je považují za lidsky i inteligenčně méněcenné, čímž sami sobě omlouvají morální poklesek a zároveň jim to usnadňuje lépe snášet stud z toho, že se s nimi zapletli.

Když to na ně pak náhodou praskne - jako třeba na šéfa Mezinárodní automobilové federace Maxe Mosleyho, přistiženého při nacisticko-sexuálních orgiích - trapně zatloukají, i když důkazy jsou víc než jasné. Tento případ upozorňuje i na to, že se množí formy placeného pohlavního styku s  perverzními rysy.

Každý majitel nevěstince zaměstnává „specialistky“, ochotné klienta na jeho přání týrat, přebalovat jako miminko, kálet na něj, močit, prostě uspokojovat jeho zvrácené touhy. Mnozí jsou spořádaní otcové od rodin a nikdo o jejich deviaci nic netuší.

Jack Rozparovač a jiní "podivíni"

I když lze proti tomu mít výhrady (hlavně z estetického hlediska) je nesporně lepší, když si svoji úchylku vybíjí takto, než aby je ovládla natolik, že by ji pak praktikovali na setmělé ulici. Tam se prostitutky ovšem také pohybují a i proto se tak často stávaly (i stávají) obětí trestných činů.

Zřejmě nejznámější sexuální vrah Jack Rozparovač jich usmrtil jedenáct (1887 – 1889) a jako jeden z mála nebyl dopaden! Za příčinu sexuologové nejčastěji považují částečnou impotenci, potlačené homosexuální sklony či zvrácené hodnotové měřítko, kdy muži považují prostitutky za svůj majetek.

Na druhou stranu se i ony dopouští zločinů, zejména krádeží, stavovská čest, která jim dřív  v podobném jednání bránila, mizí, hlavně díky spoustě "amatérek", co se tomuto řemeslu teď věnují.

Za soudruhů existovaly i tzv. uspávačky, co pod příslibem sexu daly mužům sedativum a pak  je obraly o všechno. Ty využívaly hlavně jejich strachu, že budou v případě udání ostouzeni, či pohnáni k stranické odpovědnosti! Jak nastala možnost si ženu „legálně“ koupit, zákonitě skončily.

Se mnou přijde zákon?

Prostituce u nás oficiálně neexistuje, a tak místo bordelů máme masážní salóny! Všechny vlády si tento problém přehazovaly jako horký brambor, totéž zatím i přes svalnaté řeči činí i ta současná.

Přitom když už ne částečná legalizace, tak alespoň stanovení pravidel by nejen zamezilo daňovým únikům astronomických rozměrů, ale i obchodu s bílým masem. I zde totiž platí základní zákon trhu - kde je poptávka, je i nabídka.

Jinak vše funguje tak, že podnik má „zaměstnankyně“, které majiteli odevzdávají část zisků, zpravidla padesát i víc procent. Někteří si pro „zboží“ jezdí do Asie a kupují do vlastnictví. Není výjimkou, že jim jsou vděčné za lepší životní podmínky, než jaké tam měly.

Na druhé straně je vysoké procento dívek, co k nám byly nalákány a jsou k prodávání svého těla různými, někdy i hodně drastickými způsoby nuceny.

Kdyby policie měla (jako za první republiky) prostřednictvím licencí a zdravotních knížek tuto činnost pod kontrolou, určitě by k tomu tak často nedocházelo, navíc by se tím omezilo šíření přenosných pohlavních chorob. Ale to je asi hudba budoucnosti…

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma