Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Prosincové filmové hity! Obhájí Cruise v novém trháku svou pozici drsňáka?

Prosincové filmové hity! Obhájí Cruise v novém trháku svou pozici drsňáka?
zdroj: news.softpedia.com

VIDEO UVNITŘ. Prosincové zimní počasí je ideálním časem pro trávení večerů v pohodlných sedačkách potemnělého kina. Bude ale tento měsíc filmovým fanouškům přát a mohou se těšit na bohatého filmového Ježíška? Posuďte v našem kino-přehledu sami, zda zimní večery v kulisách filmového plátna budou opravdu stát za to.  

Od 1. prosince se můžete vydat na český dokument Pevnost dvou mladých tvůrčích nadějí, režisérky Kláry Tasovské a režiséra Tomáše Kokeše, který pojednává o cestě filmařů do nejmenovaného postkomunistického státu, v němž chtějí natočit poetický příběh o člověku, jeho vztahu ke svobodě a také o jeho touze uniknout modernímu světu do ideálního prostoru, ve kterém se o něj stát jako instituce skutečně postará.

Je libo smích?

Ve španělsko - francouzské spolupráci vznikla komedie s názvem Oui, šéfe! V hlavní roli přísného fenomenálního šéfkuchaře se divákům představí okouzlující a nestárnoucí Jean Reno. Uvedení filmu z kulinářského prostředí je v době celosvětového kuchařského "boomu" od režiséra Daniela Cohena skvělým strategickým "tahem na branku". 

Ruská klasika v americkém podání 

Anna Karenina (Keira Knightley) žije v lehce unaveném manželství s vysokým vládním úředníkem (Jude Law), s nímž má malého syna, a její pověst mezi petrohradskou smetánkou nemůže být lepší. Během cesty do Moskvy, kam jede navštívit bratra (Matthew MacFadyen), potká hraběnku Vronskou a na moskevském nástupišti se seznámí i s jejím synem (Aaron Taylor-Johnson), mladým ambiciózním důstojníkem. Letmé setkání stačí k tomu, aby mezi nimi přeskočila jiskra, která se záhy promění v požár, který ani jeden z nich nedokáže a ani nechce uhasit. Chtějí se „jen“ svobodně milovat, ale carské Rusko konce 19. století je vůči podobným excesům velmi netolerantní a umí to dát patřičně najevo.

Filmovou událostí nejen měsíce, ale i roku je bezesporu dlouho očekávaný Jacksonův Hobit (v plném znění Hobit: Neočekávaná cesta), ve kterém se publikum opět setkává s Bilbem Pytlíkem a již 13. prosince nás čeká dle slov samotného režiséra nezapomenutelný zážitek ve fantaskním světě oživlé knižní předlohy J. R. R. Tolkiena.

Překvapí "nový" Tom Cruise v akčňáku Jack Reacher: Poslední výstřel?

Jack Reacher (Tom Cruise) je jako duch. Bývalého vojenského vyšetřovatele najdete jen tehdy, kdy chce on sám být nalezen. Objevuje se u případů, které potvrzují, že spravedlnost je slepá, a pro jejich vyřešení neváhá ignorovat zákony své země. Drsný hrdina z bestsellerů spisovatele Lee Childa konečně vstoupil na plátna kin, s odhodláním stvořit stejně silnou a kvalitní akční ságu, jakou se před lety stal jiný původem literární hrdina, Jason Bourne. Život pěti lidí, které osud přivedl ve stejný čas na stejné místo, ukončí šest kulek vypálených odstřelovačem. Takový masakr si od policie vyžádá nadstandardní nasazení, které brzy korunuje dopadení pachatele. Bývalý elitní voják nemá pod tíhou důkazů sebemenší šanci, přesto tváří v tvář vyšetřovatelům zarytě mlčí. Ti z něj dostanou jedinou větu: ''Sežeňte Jacka Reachera". S jeho příchodem se z naprosto jasného případu stává výbušná kauza opředená mnoha záhadami, jejíž rozuzlení může stát život řadu lidí, Jacka Reachera nevyjímaje. Jenže ten si na drsňáka jenom nehraje a kvůli pravdě je ochoten hodně vydržet.


Dětskou část publika bezesporu potěší pokračování animovaného celovečerního filmu Sammyho dobrodružství II a pro milovníky hudebních filmů je připravena americká komedie Ladíme! 

Přejeme šťastnou ruku při výběru právě toho vašeho prosincového trháku. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma