Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Představení Modrovous - odvěké téma muže a ženy na prknech Dejvického divadla

Představení Modrovous - odvěké téma muže a ženy na prknech Dejvického divadla
Foto z představení Modrovous | zdroj: dejvickedivadlo.cz

Režisérské duo Tejnorová - Tománek uvedlo na prkna Dejvického divadla hru Modrovous s podtitulem Tři příběhy o jednom příběhu. Hlavním tématem hry je pojetí vztahu muže a ženy, respektive vládnoucího muže a prokleté ženy. Zjistěte, v čem spočívají tyto atributy přiřknuté oběma pohlavím.

V hlavních rolích se představí Jaroslav Plesl a Simona Babčáková v alternaci s Vandou Hybnerovou. Vzhledem k tomu, že představení bylo inspirováno korejskými filmy, v nichž je zásadní hra s časovými rovinami a vyprávěním, měli by se diváci připravit na ne příliš jednoduchou koncepci vyprávění děje.

"Režisérka Petra Tejnorová spolu s Karlem Františkem Tománkem převzali z prastaré legendy o Modrovousovi vztahový princip muže proti ženám. Zpochybnili násilnickou povahu muže a nad příběhem ze současnosti zkoušejí najít odpověď na otázku, které pohlaví je vlastně krutější k tomu druhému."

Foto z představení Modrovous Foto z představení Modrovous | zdroj: dejvickedivadlo.cz

Nejbližší termín uvedení hry je 23. leden od 19.30. Vzhledem k oblibě představení je vhodné si lístky rezervovat v pokladně Dejvického divadla.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma