Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Prague Wine Week

Prague Wine Week
zdroj: tisková zpráva

Konec ledna patří v Praze vínu a špičkové gastronomii.

Po roce se znovu vrátil úspěšný týden vína Prague Wine Week, který se stal jednou z předních vinařských a gastronomických akcí české metropole. Po celý týden nabízejí vybrané pražské restaurace a vinné bary nejrůznější ochutnávky vín či speciální menu kombinované s nejlepšími víny. Například Café Imperial známého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha servíruje speciální menu s víny moravského Vinařství Skoupil. Restaurace Allegro, která jako první u nás získala prestižní michelinskou hvězdu, připravila speciální polední menu. Ve Winebaru Bokovka v Pštrossově 8 bude probíhá akce s víny Nového Vinařství, atd.

Vyvrcholením festivalu vína bude Galadegustace v pražském Břevnovském klášteře v pátek 22. ledna 2010, během níž mohou návštěvníci ochutnat více než tři stovky medailových vín ze soutěže Prague Wine Trophy – této soutěže se v roce 2009 zúčastnilo přes 1100 vín. Tři desítky vinařů z prestižních vinařství několika kontinentů, kteří získali v největší české soutěži medaile, přijedou svá vína představit osobně. Nejlepším domácím vinařstvím v soutěži Prague Wine Trophy 2009 se stal Vinselekt Michlovský s jedenácti medailemi. Nejlepšími oceněnými dovozci jsou společnosti Neubauer&syn a In Vino Trading, které získaly shodně po devětatřiceti medailích.

stupenky na Galadegustaci v ceně 1000 Kč jsou k dostání v síti Ticketpro. Kalendář všech festivalových akcí Prague Wine Week je k dispozici na stránkách www.praguewine.cz a v tištěném průvodci Prague Wine Guide, dostupném ve všech podnicích, které se festivalu zúčastní. Webové stránky, vytvořené speciálně pro potřeby festivalu, stejně jako vinný průvodce Prahou Prague Wine Guide, jsou připraveny v české i anglické verzi. Pořadatelem festivalu Prague Wine Week je časopis Víno Revue, který již  osm let přináší gastronomickým profesionálům i milovníkům vína zasvěcené informace ze světa vína. Generálním partnerem festivalu je společnost Allivictus. Projekt podpořil Vinařský fond ČR.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma