Dnes je pondělí 18. ledna 2021., Svátek má Vladislav
Počasí dnes -13°C Občasné sněžení

Polévka je grunt

Polévka je grunt
zdroj: Archiv

Polévka při rekonvalescenci i po kocovině...

V dietním systému stravování v nemocnicích je vývar naprosto nezastupitelným pokrmem například pro pacienty po operacích. Dříve přisuzovaná magická moc těchto silných masových vývarů je dnes vysvětlena. Léčivá síla bujonů je v obsahu mnohých minerálních látek a kvalitních bílkovin, které napomáhají regeneraci organismu. A to nejen po operaci. Znáte snad něco jiného, co vás po probdělé noci na bujarém večírku postaví tak rychle na nohy, jako silná hovězí polévka? Zdraví a výživová hodnota polévek nejsou jediným důvodem, proč je zařazovat do jídelníčku. Pokud se najde za celý den krátká chvíle, kdy se může celá rodina sejít pohromadě, je škoda krátit tento okamžik dlouhým vařením. Krátká příprava polévky ušetří spoustu času na společné povídání, zábavu a hraní si s dětmi. Navíc jednoduchost přípravy Natur polévek je ideálním způsobem zapojení dětí do práce v kuchyni. Děti mají pocit vlastní nezastupitelnosti pro tento úkol a polévku snědí s mnohem větší chutí. Je to přece jejich dílo! Polévka byla vždy součástí jídelníčku především chudých lidí. Pokud pracovali těžce na polích, potřebovali jídlo vydatné, teplé a hlavně rychlé a jednoduché. Polévky se tehdy vařily zejména z brambor, zeleniny, obilovin a luštěnin. Svátečně se vylepšovaly sladkou nebo kyselou smetanou, mlékem. Francouzská kuchyně pak zbytek Evropy naučila připravovat masové polévky, které se velice rychle zdomácněly nejen v českých kuchyních. V současnosti lze připravit polévku dle tisíců receptur se splněním požadavků jak na lahůdkový a luxusní pokrm, tak na rychlé, zdravé a moderní jídlo. Polévkové sedmero 1) Polévka je důležitou součástí zdravého a vyváženého jídelníčku. 2) Konzumace polévky před hlavním jídlem usnadní proces jeho trávení. 3) Polévka vás postaví na nohy – silný vývar napomáhá regeneraci vyčerpaného organismu. 4) Zeleninové polévky jsou významným zdrojem vlákniny. 5) Polévka příjemně zasytí. Je vhodná při redukci hmotnosti, protože vydatnějšího hlavního jídla můžete sníst pak méně. 6) Polévky lze obměňovat přidáním různých přísad. Nikdy se pak nepřejí. 7) Polévku lze jíst jako součást slavnostního menu i jako jednoduchou zdravou večeři. Aktuální tip: Na podzimní trh vstupují nové Natur polévky Vitana, které vycházejí vstříc aktuálním požadavkům moderních žen. Přirozená chuť, správný výběr surovin, a jednoduchost přípravy – to vše Natur polévky naplňují. Veškeré složky těchto polévek jsou pouze přírodního původu, přičemž jejich kvalita je zachována díky správnému způsobu sušení. Polévky by měly být pravidelnou součástí našeho jídelníčku – dokáží zasytit a napomáhají regeneraci organismu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: Exchange s.r.o.

EUR 26,150 26,230
USD 21,660 21,780
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma