Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Plastika břicha pro dokonalou postavu

Plastika břicha pro dokonalou postavu
zdroj: tisková zpráva

Důvodů, proč se nám znelíbí vlastní tělo, je mnoho. U většiny žen je to období po porodu, kdy se postava jen těžko vrací do původního stavu. S povislým a plandavým bříškem se ale setkáme po výrazné redukci hmotnosti. kdy se kůže nepřizpůsobí změně objemu a je jí nadbytek. Nejlepším řešením je plastická operace.

 

Břicho může být vypouklé, i když jíme střídmě a nemáme nadváhu. Důvodem je rozestup přímých břišních svalů a povolení břišní stěny. Mezi svaly se vytvořila tzv. diastáza. V takovém případě je nezbytné vyhledat zkušeného plastického chirurga.

Dvě varianty

Tzv. abdominoplastika spočívá ve zpevnění rozestouplých břišních svalů jejich sešitím a v odstranění přebytku kůže a podkoží. Cílem je nejenom dobrý vzhled a funkční výsledek, ale i zastavení povolování břišní stěny.

Efekt operace je dlouhodobý a nedojde-li k podstatným váhovým změnám, není třeba jej opakovat. Potrápit nás nicméně může i jen část bříška, horní nebo spodní. V tomto případě postačí provést tzv.  miniabdominoplastiku.

Jde v podstatě o poloviční verzi klasické abdominoplastiky. Hranicí mezi horní a dolní abdominoplastikou je oblast pupku.

U dolní miniabdominoplastiky je jizvička umístěna nízko, pod okrajem spodního prádla. U horní miniabdominoplastiky je výsledná jizvička umístěna v podprsní rýze.

Plastika břicha s liposukcí

Tvar břišní stěny může být navíc deformován nadměrnou vrstvou podkožního tuku. V tom případě lze postavu vylepšit kombinací liposukce a odstranění kožního nadbytku.

Odsátím tuku dojde ke snížení jeho podkožní vrstvy a zlepšení vzhledu bříška. Všechny  typy plastik se provádí v narkóze a délka hospitalizace bývá dva až tři dny.

Součástí pooperační péče je  nošení speciálního elastického prádla, čtyři týdny ve dne v noci, svléká se pouze pro potřeby osobní hygieny. Po dvou týdnech je možné vykonávat lehkou kancelářskou práci, bez zapojení břišních svalů.

S úpravou tkání přitom může výrazně pomoci vyspělá technika. Primář kliniky plastické a estetické chirurgie MEDICOM VIP MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., si tento výkon  usnadňuje použitím harmonického skalpelu.

Harmonický skalpel

Ten zároveň staví krvácení. Tím se zkrátí nejen čas operace, ale i pooperačního hojení. Výsledné jizvičky jsou hezčí, rekonvalescence rychlejší. Pracuje na principu ultrazvukového vlnění při frekvenci 5 000 kmitů za vteřinu.

Tak je vytvořena energie o nízké teplotě, která umožňuje řezání tkání a koagulaci krevních nebo lymfatických cév v jednom okamžiku. Výsledkem je minimalizace krvácení a úniku lymfy do operačního pole

Harmonický skalpel tak v sobě oproti klasickému skalpelu spojuje hned dvě důležité vlastnosti nutné k chirurgickému ošetření tkání. Tím je výrazně zkrácena doba hojení a teoretické riziko chirurgických komplikací je sníženo na minimum.

 

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma