Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Ošetření pleti při akné

Ošetření pleti při akné
zdroj: tisková zpráva

Problematická pleť trápí dnes podstatně více žen, než před deseti až dvaceti lety. Jak tuto situaci řešit, aby pro nás nebyla společensky zatěžující?

Akné je samozřejmě velmi nepříjemným problémem. Pomiňme nyní odborné dermatologické postupy a zkusme se na něj podívat očima vzhledu - očima vizážisty.
Společensky je problematická pleť něco, co nás příliš nenutí stoupnout si do první řady všem na oči, je to přesně naopak. Úkolem líčení by mělo tedy být zakrýt problematickou pleť, bez obav ze společenských trapasů a přehmatů. K tomu však musíme vyrazit cestou péče o pleť. Řádná péče o pleť je velice důležitá a na trhu je pestrá škála velmi dobrých
a účinných přípravků.

Pravidelné užívání čistících vod, tření a odlupování mrtvých kožních buněk pomocí peelingu nebo masážní krémy na jemnou masáž obličeje, zábaly a zvlhčovací krémy - tyto všechny přípravky napomáhají ke zlepšení kvality pokožky.

V drogérii, či u svého ošetřujícího lékaře, popřípadě u kosmetičky určitě najdete speciální přípravky jak na suchou, smíšenou, mastnou, tak i na velmi mastnou pleť. Jednou z pomocných informací uvedenou na obale je “non comedogenic”, což znamená, že kosmetika neucpává póry.  Někdy se tyto produkty nazývají non-occlusive. Jestliže se však doposud nenašla ani jedna přesvědčující studie o jejich spolehlivém - "antiseptickém" účinku, pak je nutno je brát spíše jako doporučující označení kosmetiky, která především stahuje póry a tím vlastně zabraňuje nadměrné tvorbě zánětlivých míst.

Věděli jste, že...?

... Nedokonalosti a tečky, které se objevují na pleti náchylné k akné ji mohou poškodit a zanechat na ni stopy. Organizmus pak zahájí řetězec komplexních procesů, kterými se tyto stopy snaží zredukovat. V jejich rámci různé typy buněk obnovují kožní tkáň v místě poškození. Na úrovni dermis se množí fibroblasty a vytváří různé sloučeniny (kolageny, glykosaminoglykany atd.), aby se vytvářela mimobuněčná matrix. Znčka Garnier používá  Herbarepair, přírodní extrakt z brusnice borůvky, který podporuje regeneraci buněk, čímž napomáhá redukovat stopy po akné.

... Kyselina salicylová je jednou z nejúčinnějších antibakteriálních látek. Garnier ji v řadě PureActive využívá vůbec poprvé v maximální koncentraci povolené pro spotřební trh. Snižuje tvorbu kožního mazu a odstraňuje ze svrchní vrstvy epidermis odumřelé buňky, čímž zabraňuje ucpávání pórů a pomáhá tak eliminovat nečistoty a bakterie způsobující akné.

(pokračování)

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma