Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Numerologie je jízdní řád i rozcestí. Ukáže cestu, ale jít po ní musí každý sám

Numerologie je jízdní řád i rozcestí. Ukáže cestu, ale jít po ní musí každý sám
zdroj: tisková zpráva

Numerologie je skeptiky řazena mezi pochybné okultní vědy. Ovšem ani oni nedokážou vysvětlit jak je možné, že ten, kdo se jí zabývá na špičkové úrovni, dovede pouze z data narození určit povahové vlastnosti člověka, to, jakými nemoci trpí či spoustu dalších informací.

Protože nedochází vždy k osobnímu kontaktu odpadá i výtka, používaná např. u kartářů, že svého klienta odhadnou už na první pohled díky znalostem psychologie a své předpověďi přizpůsobují jeho chování i touhám, které z něj vycítí.

Budoucnost  ne!

Numerolog a terapeut Jan Janda ale na rozdíl od nich budoucnost věštit odmítá. "Dělám to jen opravdu v krajních případech, kdy jsem schopen rozpoznat bezprostřední nebezpečí a zároveň vím, že není karmické a je v moci toho člověka ho odvrátit.

Jsem ovšem toho názoru, že lidé nemají chtít znát dopředu budoucí osud. Pokud je čeká něco špatného, snaží se tomu, byť i podvědomě, vyhnout, stresují se, pokud dobrého, tím, že to vědí dopředu, přijdou o to možná nejhezčí - moment překvapení.

Neexistují dobrá či špatná čísla, každé má svůj význam. Pochopitelně, čím méně jich je, tím je člověk víc vyhraněný, vyniká v jednom oboru, selhává v ostatních. To se týká i kumulace stejných čísel jako bylo třeba 19.9.1999. Jeden kolega zapátral v matrikách a zjistil, že míra rozvodovosti je u manželství uzavřených ten den vysoce nadprůměrná!!

Podle mě numerologie slouží především k tomu, abych s její pomocí pomáhal těm, kdo to potřebují. Nejprve musí přijít poznání vlastního já, to je priorita. Pokud se totiž někdo sám v sobě nevyzná, nemůže nic změnit, protože vlastně neví, v čem spočívají jeho potíže a nezná ani jejich příčinu.

Hra  s čísly

Já z čísel vyčtu i to, co se člověk snaží skrýt, protože si třeba myslí, že by ho to v očích ostatních degradovalo. Pak se ho snažím přesvědčit, že to, co považuje za chyby, je jeho součástí a musí se naučit s nimi žít, nebo, ještě lépe, udělat z nich přednost". říká Jan Janda.

Jeho klienti jsou dvojího druhu. Prvním stačí numerologický rozbor osobnosti. Je většinou tak na dvě strany a najdou v něm všechno, co lze z čísel vyčíst. Povahu, přibližnou výši IQ, způsob jednání i chování, doporučení ohledně výběru partnera, předpoklady k určitému druhu nemocí včetně zdravotních rizik, sklon k závislostem (alkohol, drogy, aj.)

Ti druzí jsou nespokojeni se svým životem a chtějí ho změnit, což ovšem nebývá až tak snadné.  "Základem je svůj problém pojmenovat a pak mít vůli s ním něco udělat. Ta ovšem mnoha lidem schází, takže je musím motivovat.  K tomu ale si už s numerologií nevystačím, musím otevřít mysl i všechna její zákoutí. Dřív jsem používal hypnózu.

Ta byla sice účinná, ale někteří klienti se jí báli, takže používám jiné relaxační techniky, při nichž  jsou celou dobu při plném vědomí a účinně spolupracují při řešení svých potíží.  Pochopitelně vše nejde změnit najednou, hodně věcí či událostí je ukrytých v podvědomí.

A co  děti?

K jeho zablokování stačí i banalita, přišla ke mně dívka, která se bála blonďáků a přitom s jedním chtěla chodit. Nakonec jsme se propracovali k tomu, že když jí byly tři roky, pobořil ji nějaký chlapec na pískovišti bábovičku. O protože měl světlé vlasy, vždy když spatřila někoho, kdo je měl stejné, vzbudilo to v ní pocit ohrožení, který přetrval až do dospělosti.

Ovšem ne vždy jsou problémy tak jednoduché, hluboko v podvědomí  jsou kromě mnoha bezvýznamných epizod uložena i opravdová traumata a s těmi se musí opatrně a pomalu - zejména pokud mají kořeny dětství.

Dospělí si mnohdy neuvědomují, že to, co oni vnímají jako prkotinu, může mít pro jejich potomka zásadní význam. Jinak na děti se dá většina relaxačních metod použít také, tedy až na ty starší, tak od 10 let. Někdy je ale těžší přesvědčit rodiče o tom, že jejich požadavky na ně jsou nerealistické.

Ty totiž většinou vychází z jejich vlastní osobnosti, jenže dítě nezdědí svou genetickou výbavu jen po matce či otci, ale pěkně napůl. A v jedné polovině může být pak namícháno třeba 90% z jednoho prarodiče, což má pochopitelně vliv". uzavírá Jan Janda. Kontakt : numerology@tiscali.cz

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma