Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Nestárnoucí tvář (2. část)

Nestárnoucí tvář (2. část)
zdroj: tisková zpráva

Mladistvý vzhled obličeje si lze docela jednoduše a prostě udržet už jenom tím, že pleti prostě neubližujete. Proto respektujte naše 10 x STOP!

1. STOP: Nezdravý jídelníček
Přemíra tuků a cukrů neškodí jenom postavě – odráží se i v rychleji vadnoucí pokožce. Stejně působí i nedostatek ovoce a zeleniny, které jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů omlazujících pleť „zevnitř“.

2. STOP: Populární „drogy“
Nejhorší vliv má kouření – jeho vinou stárne pleť velmi rychle. Alkohol (pokud se nekonzumuje opravdu jen s mírou) zase způsobuje otoky, kruhy a váčky pod očima, popraskávání žilek, hrubnutí kůže. Na pleti se ale negativně odrazí i přehnaná konzumace čokolády a kávy.

3. STOP: Nedostatek spánku
Vám snad stačí jít spát v jednu a vstávat v sedm, ale vaší tváři ne – potřebuje nejméně osm hodin klidného spánku v noci, a pokud to jde, tak aspoň občas hodinku i přes den. A ponocování a flámování přímo nesnáší!

4. STOP: Nesprávná očista
Na obličej vůbec nepatří mýdlo! A ani s omýváním vodou se to nemá přehánět. Důkladně očištěná ovšem pleť být musí – používejte speciální odličovací a čistící mléka a gely, osvěžující séra a minerální vody apod.

5. STOP: Dráždivá kosmetika
Volte hypoalergenní přípravky a dávejte přednost těm přírodním – nejlépe označeným BIO (popřípadě z rostlin z ekologického zemědělství). Čím méně chemikálií a toxinů do pokožky vpravíte, tím lépe pro ni.

6. STOP: Znečištěné ovzduší
Vyhýbejte se prostředí, kde se kouří, a snažte se vyvarovat i smogu a prašnosti (obé se v hojné míře vyskytuje tam, kde jezdí hodně aut).

7. STOP: Přímé slunce
Je sice příjemné, jenže pleť nejen ohrožuje možností vzniku nádorového onemocnění, ale také vysouší, dráždí a přímo napomáhá vzniku vrásek. Chraňte se účinnými přípravky s vyšším filtrem proti UV A i UV B záření. 

8. STOP: Výkyvy počasí
Mráz, vítr, vedro, prudké změny teploty – to vše vede k popraskávání cévek, tvorbě vrásek a k zhrubnutí pokožky. Snažte se těmto extrémům vyhýbat a chraňte před nimi pleť speciálními krémy.

9. STOP: Suchý vzduch
Zejména v místnostech s ústředním topením apod. je potřeba vzduch zvlhčovat a také pleti dopřát několikrát během dne hydrataci.

10. STOP: Grimasy
Šklebit se, mhouřit oči, chechtat se od ucha k uchu, vraštit čelo atd. je přísně zakázáno! Stejně jako popotahování a mnutí kůže prsty (často bezděčně, z nervozity) a příliš násilné roztírání pleťových krémů. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma