Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 3°C Zataženo

Naplánujte si pohodové Vánoce: 5 týdnů do Vánoc

Naplánujte si pohodové Vánoce: 5 týdnů do Vánoc
zdroj: tisková zpráva

Znáte tajemství úspěšných manažerů? Dokonale plánují, většinu úkolů svěřují někomu jinému a sem tam něco prý tak trochu ošidí...! Pokud nechcete letošní svátky prožít schvácená a vystresovaná, zahrajte si na rodinného manažera!

Pokud si dáváte úklidové práce provést, je nejvyšší čas vybrat vhodnou firmu a objednat ji na konkrétní termín (v předvánočním období bývá větší poptávka). Uklízíte-li sama, pusťte se do čištění koberců, parket a potahů křesel, ukliďte skříně, knihovnu, spíž.  Ale ruku na srdce: toto přece můžete klidně vynechat, ne? Vánoční návštěva vám koberce a křesla stejně pobryndá a do skříní bude koukat leda tchyně (a ta vás nepochválí tak ani tak). Místo úklidu si zajděte s kamarádkou na kafe nebo se projděte po obchodech, dokud je to ještě možné bez ušlapání...

Sepište seznam surovin na vánoční pečení a vaření včetně poznámky, kolik a kdy toho budete potřebovat. To, co má dostatečně dlouhou záruční dobu, nakupte už teď. Ze seznamu si postupně odškrtávejte, co už máte. Nicméně pokud už vám děti odrostly (nebo je naopak ještě nemáte) a pečení vás nějak zvlášť netěší, zajděte do nejbližší cukrárny a objednejte si krabici cukroví tam.  Možná trochu víc utratíte, ale ten ušetřený čas je k nezaplacení.

Když už budete dělat domácí cukroví, začněte postupně péct nejdřív z lineckého těsta, vanilkové rohlíčky, medvědí pracky, perníčky apod. Nenaplněné a neozdobené uložte na chladném a bezpečném místě, aby se rozleželo...  a aby nezmizelo...

Promyslete si, jaký komu chcete dát dárek, a porozhlédněte se po obchodech, abyste později nenakupovala ve stresu něco nevhodného nebo zbytečně drahého.  Ideální je zařídit si den volna a vyřídit to z jedné vody načisto. A napište si také sama Ježíškovi :-)

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma