Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Naplánujte si pohodové Vánoce: 2 týdny do Vánoc

Naplánujte si pohodové Vánoce: 2 týdny do Vánoc
zdroj: tisková zpráva

Zkuste si letos udělat Advent co nejpříjemnější.

Ukliďte kuchyň, aby vám v ní bylo příjemně, přece jen v ní teď budete asi trávit více času.  Pokud v ní nemáte CD přehrávač, tak si ho tam aspoň na čas dejte a spolu s ním si hezky nahlas zpívejte koledy při všech činnostech, které tam vykonáváte. Uvidíte, že vám to ten předvánoční uhoněný čas aspoň trochu zpříjemní.

Připravte lednici i mrazák na nápor vánočních pochoutek. Vydejte se na nákup posledních dárků, ale s rozvahou - tak, jak jste si předem promyslela. Nenechte se teď už zlákat nejrůznějšími „akcemi“ a „úžasnými vánočními nabídkami“ – jejich výhodnost bývá dost sporná, spíš jde o to vnutit v tomto období zmatenému zákazníkovi kdejaký jinak neprodejný krám.

Kupte jmelí, ať se máte kde líbat, větve jehličnanů, ořechy, sušené ovoce.  I ten sebemenší byt se dá díky těmto věcem krásně zútulnit. Ve specializovaných  obchodech jsou také k dostání různé směsi esenciálních olejů, které vám navodí vánoční atmosféru. Použijte do aromalampy nebo kápněte papírový kapesník a položte jej na topení.

Pokud jste pekla, ozdobte a naplňte cukroví krémy, džemy a polevami.
Zkontrolujte, jak jste na tom s ozdobami na stromeček (či se stromečkem, máte-li umělý).  Prověřte funkčnost vánočních světýlek.

Pokud nemáte umělý stromek, pověřte partnera výběrem a koupí živého stromečku. Jestli bydlíte v domě, pošlete ho vyzdobit světýlky, ať už máte hezkou vánoční atmosféru, která vás bude vítat při návratech z práce. Někdo také zdobí venkovní stromy. Udělejte si radost. Hezký pohled z okna je lepší než vygruntovaný byt. Přesvědčte ho, aby s vámi vyrazil na nějaký vánoční koncert nebo výstavu. Dopřejte si spolu pěkný a klidný adventní večer – zapomeňte na chvíli na předvánoční shon.

Náš tip: Výstava malířky a grafičky Emmy Srncové pod názvem "Vánoční sen" se koná od 15. 12. 2009 do 7. 1. 2010 v prostorách Hradčanské galerie Josefa Kalouska (Hradčanské náměstí12, 110 00 Praha 1).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma