Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Naplánujte si pohodové Vánoce: 1 týden do Vánoc

Naplánujte si pohodové Vánoce: 1 týden do Vánoc
zdroj: tisková zpráva

Poslední adventní týden si opravdu užijte! Začněte procházkou a popíjením svařáku u stánku...

Jestli jste se i letos pustila do uklízení, tak teď doukliďte vše, co byste ještě chtěla. Ale nepouštějte se už do náročnějších akcí typu mytí oken, malování či čištění koberců – pokud jste to nestihla až do teď, nechte to už být. Lepší budou pohodové Vánoce s nevyčištěnými koberci, než stres a vysílení na čistém koberci (stejně se na něj třeba nakonec vylije rybí polévka či sklenice červeného vína). A tak hroznou špínu doma stejně jistě nemáte… Zavěste jmelí na lustr a dozdobte celý byt.

Dokupte poslední dárky a překontrolujte, co vše ještě zbývá nakoupit do kuchyně, popř. svůj původní seznam surovin aktualizujte (možná už zatím rodina leccos snědla). Nakupte ovoce a uložte ho v chladu, ale ne v mrazu.

Vyberte si vyhovující diář na příští rok a přepište si důležité údaje. Udělejte si z této nudné činnnosti příjemnou přestávku ve vánočním shonu. Stačí pěkná muzika, vůně františků a horký čaj...

Vyrobte nepečené cukroví, sněhové pusinky atd. To můžete i v případě, že jste jinak nepekla. Budete mít aspoň něco domácí výroby a budete za vzornou hospodyňku. Nic se nespálí, nic se nepokazí… a spokojenost zaručena.

Připravte si své e-mailové vánoční přání a rozešlete ho přátelům. Zajděte si ke kadeřníkovi, atd. Zastavte se na chvíli a v klidu si promyslete, co z toho, co myslíte, že ještě musíte udělat, není tak nutné – a nedělejte to.

Pošlete partnera nebo prarodiče s dětmi na nějakou předvánoční akci, abyste měla doma chvíli klid. Dohodněte si společný program na sváteční dny a na Silvestra.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma