Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Na Ladronce se slétnou čarodějnice, za kouzelníky přijde Harry Potter

Na Ladronce se slétnou čarodějnice, za kouzelníky přijde Harry Potter
zdroj: tisková zpráva

V pražském parku Ladronka se 30. dubna již pošesté koná největší a pro mnohé také nejzábavnější oslava konce zimy. Kromě pálení čarodějnic a opékání špekáčků se s jarem spojují sporty, hry, hudba, divadlo a zábava. Filipojakubská noc je plná magie. A toho bychom měli využít!

Každoročně se poslední dubnovou noc rozhoří všude spousty ohňů a lidé slaví příchod jara. Největší oslavy pálení čarodějnic v Česku se každoročně konají v pražském parku Ladronka.

Harry Potter  přijde?

„Letos připravujeme opět pestrý kulturní a sportovní program, soutěže, workshopy i odpočinkové zóny s občerstvením.

Chystáme ale také velké překvapení pro všechny návštěvníky. Půjde o  školu čar a kouzel v Bradavicích z příběhů Harryho Pottera,“ říká starostka Městské části Praha 6 Ing. Marie Kousalíková.

V kouzelnické škole, kterou na Ladronku přičaruje Stanice techniků DDM hl. m. Prahy, si děti mohou vyzkoušet různé magické aktivity.

V astronomické věži budou společně s profesorkou Tryloniovou věštit z vlastních barevných obrázků, na hřišti si s madam Hoochovou zahrají famfrpál a s profesorem Snapem vyrobí vlastní "lektvar".

Navíc si vytisknou svoji fotografii coby hledaného uprchlého vězně z Azkabanu, nebo si prohlédnou skleník profesorky Prýtové plný mandragor či ďáblových osidel.

Miss čarodějnice

Celé odpoledne se budou konat kromě mnoha her, workshopů, adrenalinových exhibic a divadelních i hudebních představení také soutěže.

Již pošesté se bude letos vyhlašovat Miss čarodějnice, a to hned ve dvou kategoriích (pro děti a dospělé), ve které můžete vyhrát horské kolo AGANG, letenky po Evropě a batohy Loap.

Soutěžit ale můžete  také na www.carodejnicenaladronce.cz, kde ve fotografické soutěži Čarodějný i-ksicht můžete vyhrát digitální fotoaparát Olympus.

V soutěži vyhrávají nejlepší „ksichty“, výrazy a obličeje, jaké dokážete udělat. V soutěži pak sbíráte body za svou povedenou tvář. Ksicht, který dostane nejvíce bodů od návštěvníků čarodějnických webových stránek, vyhrává.

Buřty na závěr

Filipojakubská noc se neobejde bez pořádné vatry, pálení čarodějnic, opékání špekáčků a hry na kytary kolem ohňů. To vše na Ladronce najdete také!  Čarodějné odpoledne vyvrcholí na hlavním podiu skvělým koncertem kapel CLOU a DOLLY BUS BAND i ohňovou show.

Slet čarodějnic na Ladronce láká děti, jejich rodiče, mladé i dříve narozené. Zkrátka všechny, kteří chtějí čarodějný den strávit ve velkém stylu.

Největší oslavy čarodějného dne v Praze pořádá pro návštěvníky městská část Praha 6 a MVP agency. Více o sletu čarodějnic na Ladronce najdete na www.carodejnicenaladronce.cz  a na facebooku.

www.carodejnicenaladronce.cz

www.facebook.com/carodejnicenaladronce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma