Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Na film do kina? Vstupte přímo do filmu. Netradiční promítání poprvé v ČR

Na film do kina? Vstupte přímo do filmu. Netradiční promítání poprvé v ČR
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Populární zábavní formát se dostal z Velké Británie do České republiky. Ve čtvrtek 11. listopadu proběhla premiéra konceptu Jameson Cult Film Club (JCFC). Ten nabízí netradiční promítání kultovních filmů, kdy se divák ocitá v podobném prostředí a atmosféře jako hrdinové na plátně.

Při promítání je důraz kladen především na autentickou atmosféru a celkové okořenění projekce výzdobou, nejrůznějšími rekvizitami a vloženými hereckými scénkami. Divák zkrátka musí mít po skončení filmu pocit, že byl na stejném místě, jako hrdinové z plátna.

JCFC putuje zpravidla po nevšedních lokacích, jež mají blízko k prostředí, ve kterém se promítaný film odehrává. Pocit dobrodružství a napětí by měl dýchnout na hosty hned v prvních vteřinách. Uprostřed autentického prostranství, obklopeni dekoracemi a doplňky, jež evokují momentky a detaily filmu, vstupují diváci přímo do scénáře a stávají se jeho přirozenou součástí.

Stěny pokryté sajrajtem, tu a tam nějaký vetřelec

Uzavřená společnost se v pražském klubu La Fabrika mohla pokochat snímkem Vetřelec 2 (Vetřelci). Ještě než film začal, bylo pro hosty připraveno tématické občerstvení. Masové koule připomínající oči, nejrůznější zelenina a ovoce naložené v želé tak, že pokrm vypadal jako vetřelecký sliz, ale i další "vychytávky".

Už výzdoba interiéru naháněla hrůzu. Na stropě byly k vidění pavučiny s mimozemskými vejci, stěny byly pokryté sajrajtem, tu a tam nějaký vetřelec. Děsivou atmosféru umocnily světelné i kouřové efekty a laserová show.

Přestřelka v sále

Samotné promítání bylo proloženo hereckými scénkami. Po sále chodili herci s baterkami a hledali vetřelce, ze stropu čas od času spadlo polystyrenové vejce do davu, v sále proběhla i přestřelka (samozřejmě se slepými náboji).

Organizátoři neponechali nic náhodě a dlužno dodat, že se jim podařilo diváky vtáhnout do děje filmu. Po promítání následoval raut, kde si všichni účastníci netradiční zábavy sdělili dojmy. Filmoví fanatici, kteří prahnou po nových a neobvyklých zážitcích, mohou jásat. Další Jameson Cult Film Club proběhne již v lednu 2011.

Více informací na www.jamesoncultfilmclub.cz 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma