Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Modelingové agentury: Na co si dát pozor?

Modelingové agentury: Na co si dát pozor?
Modelka při focení (ilustrační foto) | zdroj: ThinkStock

Přemýšlíte o kariéře modelky a neváháte pro začátek do své kariéry investovat? Jaké nekalé triky agentury používají?

Při hledání agentury se setkáváme s nepřeberným množstvím triků, pomocí kterých se z nás někteří snaží dostat všemožnými způsoby výhodu pro sebe i svou peněženku. Jak tedy rozpoznat podvodné agentury?

Vstupní poplatek

Kvalitní agentura po vás nebude chtít žádné registrační poplatky. Pokud pracovníky agentury zaujmete, bude v jejich vlastním zájmu, aby si získali vaši přízeň. Vy jste přece nástroj, pomocí kterého agentura v budoucnu vydělá. Měla by s vámi ochotně spolupracovat a kooperace si vážit, nikoliv vybírat poplatky za neexistující služby.

Poplatky za book

Book slouží k prezentaci modela či modelky. Rozhodně ho nevytvoříte za několik hodin. Musí se jednat o množství rozmanitých fotografií, ne pouze pár snímků od jediného fotografa. Co když vám ale fotograf slíbí, že celý book nafotí za uvedený poplatek? Na takovou nabídku rozhodně nepřistupujte! Výsledkem je, že získáte pár v podstatě bezcenných fotek.

Správnou chůzi vás naučí přímo v agentuře.
Správnou chůzi vás naučí přímo v agentuře.

Škola modelingu

V případě, že se dostanete do agentury, sami vás chůzi a pózování naučí. Po absolvování modelingového kurzu se z vás modelka nestane. Pokud jsou vaše záměry vážné, navštivte rovnou agenturu na dobré úrovni.

Podpis smlouvy

Podepsání smlouvy dobře zvažte. Nikdy nic nepodepisujte rovnou na místě, raději si zajděte na kávu a v klidu si vše pečlivě pročtěte. V případě nejasností se neváhejte zeptat odborníků. Pokud s něčím nesouhlasíte, oznamte to pracovníkovi agentury, se kterým se určitě domluvíte.

Na pózování žádné kurzy nepotřebujete.
Na pózování žádné kurzy nepotřebujete.

Solidní agentura zaručí, že nebudete focena pochybnými fotografy, kteří se hojně snaží nalákat dívky i pomocí internetu. Není pak divu, že ateliér je vlastně v bytě u fotografa, který fotí v lepším případě digitálním fotoaparátem. Na druhou stranu, rozumně přemýšlející dívka se do podobné situace nedostane. Pokud vás agentura nezastupuje, je dobré osobně znát člověka, který vás bude fotit.

Na co si dát pozor v zahraničí?

Kontrakt jste už podepsala a pracujete v zahraničí? Připravte se na další pochybné nabídky.Modelky jsou svými kamarádkami často zvané na večeře. Nabídka zní nevinně a většina modelek na podobné akce chodí. Nevěřte však ani zdánlivým kamarádkám, možná jsou jinak vychované, ale slušná dívka nikdy nebude dělat společnost místním zbohatlíkům. Pokud zrovna nemáte štěstí na zakázky, není toto správná cesta. Akorát si pokazíte reputaci. Obavy rodičů jsou zde na místě.

AUTOR: Olga Čečeleva

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma