Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Milníky v životě Olgy Šípkové

Milníky v životě Olgy Šípkové
zdroj: tisková zpráva

Olga Šípková se stala synonymem českého aerobiku. Tisíce žen by se jí chtěly podobat. Štíhlá, usměvavá, plná života….

Přečtěte si vybrané vzpomínky, které nám Olga poskytla.

1. Narodila jsem se 12.dubna 1969 v ranních hodinách díky upřímné lásce dvou  báječných mladých lidí. Přišla jsem na svět jako druhá dcera tatínka Vratislava a maminky Hanky. Po dalším roce a půl se narodil náš bratr. Vyrůstala jsem se dvěma sourozenci. Mám starší sestru Hanku a mladšího bratra Vráťu.

FOTOGALERIE: Olga Šípková slavila narozeniny

2. Již odmalička jsem se motala mamince pod nohama v tělocvičně. Ačkoliv oba rodiče byli sportovní gymnasté, maminka se jako trenérka věnovala moderní gymnastice. A u tohoto krásného dívčího sportu jsem zakotvila. Gymnastiku jsem měla velmi ráda, ale bohužel nebyla jsem pro tento sport úplně stavěná a ani talentovaná.

3. V roce 1987 jsem byla přijata na Fakultu tělesné výchovy a sportu v Praze a vydala se po šlépějích mého tatínka. Studovala jsem učitelský obor tělesný výchova  a biologie a specializace, samozřejmě moderní gymnastika. Pokračovala jsem v gymnastice na akademické půdě. Tady byla v tomto sportu ohromná pohoda a skvělá atmosféra. No a já začala i vyhrávat.

4. Ve staré dobrém Tyršáku na Malé Straně jsem se ve druhém ročníku seznámila se svým nynějším manželem Ivanem Šípkou. Další krásný a intenzivní rok byl korunován v lednu 1990 na Staroměstské radnici. To už jsem nosila pod srdcem naše první dítě, syna Míšu…

5. V roce 1992 jsem náhodou v televizi shlédla neoficiální mistrovství republiky v aerobiku. Tady je ten hlavní moment, který nasměroval můj další život. S diplomem pod paží jsem stála na rozcestí. Jít učit, tenkrát jsem již dostala nabídku na soukromé gymnázium, nebo do fitness.  Dodnes si pamatuji jak jsem vzala za kliku jednoho malého studia ve Vršovicích…

OLGA ŠÍPKOVÁ: OFICIÁLNÍ STRÁNKY

6. Na své první závody sportovního aerobiku jsem se připravovala sama. Můj manžel snad ani nic nevěděl. V prosinci 1993 jsem se vydala na závody. První den bylo semifinále a já neznámá holka, nic netušíc, jsem vyhrála. Byla jsem v šoku. Oznámila jsem to doma a na další den, kdy bylo finále již tenkrát za přítomnosti televize, se se mnou vydal můj budoucí trenér a manžel v jedné osobě. Tato první zlatá medaile převrátila můj život.

7. Díky sportovnímu aerobiku jsem se dostala do světa. Několikrát jsme navštívili Spojené státy Americké, nádherný kontinent Austrálii, Brazílii a nespočet států v Evropě. …Na mistrovství světa v Sydney jsem získala medaili nejcennější

ČESKÝ SVAZ AEROBIKU (sportovní aerobik)

8. Mé tituly v aerobiku byly odrazovým můstkem pro další práci a naplnění. Začala jsem působit jako trenérka, vystupovala v televizi v různých pořadech, pravidelně v denní desetiminutovce na tehdejší TV Premiéra  Buď fit s Olgou, natáčela videokazety, jezdila turné…

9. V mé trenérské práci jsem poznala a po sportovní stránce vychovala báječné děti. V současné době jsou to již dospělí lidé.

10. V roce 1999 jsme se s manželem konečně osamostatnili a peníze, které jsme měli našetřené na domek, jsme investovali do otevření našeho prvního fitka. V Holešovicích jsme začali provozovat Fitness club Olgy Šípkové . V oblasti podnikání se nám a našim společníkům podařilo zrealizovat nové projekty, takže jsme v roce 2005 otevřeli Health and Fitness na Vyšehradě v Kongresovém paláci, a rok poté naše dosud největší Family Fitness v Metropoli Zličín.

11. V roce 2003 jsem se rozhodla vystoupit na nějaký čas z tohoto pracovního rychlíku a rok poté, 14.11,. se nám narodila dcerka Adélka. Nesmírně jsem se těšila a prožívala krásné chvíle.

12. Ve stejné době jsem spolupracovala s Českou televizí na dvou krásných projektech. S bezva týmem cvičitelských hvězd  jsme připravovali a natáčeli mnohadílný seriál Buď fit s Čt.  Po dobu natáčení jsme napsali 2 knížky Buď fit s Čt a Domácí posilovna.

BUĎ  FIT  S  ČT (video)

A v tomto duchu pokračuji dál.
Vaše Olga Šípková

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma