Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Mikulášský bazar v Pražské křižovatce

Mikulášský bazar v Pražské křižovatce
zdroj: tisková zpráva

V sobotu 5. prosince 2009 od 12.00 do 18.00 hod se v prostorách Pražské křižovatky uskuteční již pátý ročník tradičního Mikulášského charitativního bazaru.

Na ty, kteří tento den navštíví bývalý kostel sv. Anny v Praze 1 čeká, mimo možnosti nakoupit si v předstihu vánoční dárečky a přispět tak na dobrou věc, také celá řada vzácných hostů, doprovodný hudební program, mikulášská nadílka a ojedinělá příležitost shlédnout unikátní prostor Pražské křižovatky, jenž je jinak veřejnosti přístupný jen zcela výjimečně.

Myšlenku uspořádání charitativního bazaru iniciovala poprvé před pěti lety předsedkyně Správní rady Nadace VIZE 97, paní Dagmar Havlová. Hlavní ideou této akce je poskytnout českým neziskovým organizacím možnost prezentovat svoji práci takzvaně pod jednou střechou, a podpořit tak jejich vzájemný kontakt a spolupráci. Veřejnosti se pak nabízí možnost získat zakoupením některého z výrobků na stáncích bazaru vánoční dáreček a zároveň tím podpořit vždy danou organizaci. Výtěžek z prodeje svých výrobků bude Nadace Dagmar a Václava Havlových směřovat na sbírkový účet sociálního projektu Fond porozumění.

Letošní bazar se, z hlediska počtu neziskových organizací, které se na něm podílejí, rozrostl; účast potvrdilo 12 neziskových organizací. Vedle hlavního organizátora akce Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 se charitativního odpoledne zúčastní Nadace Charty 77 – Konto bariéry, Člověk v tísni, Výbor dobré vůle, Mammahelp, Domov sv. Karla Boromejského, Helppes, Mathilda, Nadační fond Českého rozhlasu – Světluška, Nadační fond INKA, Čajomír a Nadační fond Slunce pro všechny.

Moderátorkou celého odpoledne bude opět paní Eva Holubová, která bude návštěvníky provázet programem a seznamovat je s jednotlivými neziskovými organizacemi, jejich činností a s výrobky, které nabízejí. Bazar již tradičně navštíví paní Dagmar Havlová, svou účast přislíbil také pan prezident Václav Havel (spoluzakladatel Nadace VIZE 97), ze známých osobností například Jan Potměšil, Kateřina Hrachovcová a Aleš Cibulka. V průběhu odpoledne vystoupí vokální trio Makabara, stipendistka Nadace VIZE 97 – houslistka Tereza Přívratská a dětský sbor z Dobřichovic společně s Varhanem Orchestrovičem Bauerem. Po 16 hodině zakončí celou akci Mikulášská nadílka a společný zpěv koled, který jistě navodí tu pravou vánoční atmosféru.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,100 25,220
USD 23,160 23,340
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma