Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Legendární kalendář Pirelli opět nabídne úchvatný pohled na ženskou krásu

Legendární kalendář Pirelli opět nabídne úchvatný pohled na ženskou krásu
zdroj: tisková zpráva

Stránky nového kalendáře Pirelli 2010 slibují jedinečnou kombinaci dráždivého realismu a detailu ženské krásy, kterou svým objektivem zachytil rebelantský a neovladatelný umělec Terry Richardson.

Nejkrásnější modelky z celého světa, jako jsou australské krásky Miranda Kerr a Catherine McNeil, Maďarka Eniko Mihalik, Georgina Stojilijtoric ze Srbska či Ana Beatriz Barros a Gracia Carvalho z Brazílie, pózovaly pro nový kalendář, který se stal legendou.

Již od svého prvního vydání v roce 1964 nabízí kalendáře pneumatikářské firmy Pirelli nekonvenční pohled na ženskou krásu, cit pro erotickou rafinovanost a kulisy, které snímkům dodávají jedinečnou uměleckou hodnotu. Na kalendář Pirelli se čeká vždy s napětím a jeho vydání pro rok 2010 si zájem jednoznačně zaslouží. Za objektivem totiž stál rebel Terry Richardson, pro něhož ve fotografii neexistuje žádná hranice. Nové vydání kalendáře se bude nést v duchu návratu k počátkům kalendáře a exotickým, sugestivním obrazům 60. a 70. let, kdy byly mladé, začínající modelky fotografovány na pozadí panenských pláží přirozeně, spontánně a prostě, bez umělého kalkulu.

„Již řadu let očekáváme od kalendáře Pirelli mnohé. Zajímavý, neotřelý, někdy až provokativní pohled na ženskou krásu, a proto nás nepřekvapí dílo, které připravuje Terry Richardson. Očekávejme, že pro něj neexistuje žádná hranice a žádná autocenzura, protože každý záběr vypravuje příběh, setkání, zprostředkovává výměnu zážitků, a to v úplnosti, čímž je jeho styl jedinečný, specifický a umělecky silný,“ uvedl Zdeněk Vacl, marketingový manažer Pirelli Tyre Czech.

Kalendář Pirelli má dlouhou tradici a udržuje si vysokou prestiž. Stal se synonymem pro unikátní umělecké dílo, je zároveň cenným svědkem své doby. Jeho vydání patří každoročně mezi výjimečné světové fotografické události. Na tvorbě kalendáře se v minulosti podíleli přední světoví fotografové, např. Richard Avedon, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Bruce Weber či Peter Demarchellier. Loni dostal příležitost proslulý Peter Beard, který si pro snímky krásných žen vybral neopakovatelné kulisy nespoutané africké přírody.

Kalendář Pirelli je tradičně určen významným zákazníkům firmy Pirelli, slavným osobnostem i hlavám států, mj. i prezidentovi republiky Václavu Klausovi. Kalendář má však ještě jedno důležité poslání. V posledních letech se kalendář Pirelli stal u nás předmětem velmi úspěšných internetových aukcí. Jejich výtěžek bývá využíván k nákupu špičkové zdravotnické techniky pro léčbu zhoubných onemocnění.  „Je to asi neskromné, ale od takového kalendáře očekáváme vedle uměleckého prožitku i příležitost zamyslet se nad smyslem krásy a hledat cestu, jak ji využít k něčemu dalšímu, možná konkrétnějšímu, v každém případě však užitečnému. Prostřednictvím aukce tohoto díla totiž myslíme na ty, kteří potřebují naši pomoc,“ dodává Zdeněk Vacl. Českému publiku bude kalendář slavnostně představen 1. prosince.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma