Dnes je středa 1. května 2024.
Počasí dnes 10°C Polojasno

Kinderiáda

Kinderiáda
zdroj: tisková zpráva

Dětské atletické závody Kinderiáda, které pro žáky základních škol v České republice pořádá již 12. rokem společnost Ferrero, mají za sebou svou podzimní část.

Celkem 950 dětí ze 103 základních škol se zúčastnilo čtyř regionálních kol v Praze, Kladně, Plzni a Nové Včelnici. Z každého kraje postoupily tři školy do celorepublikového finále, které se uskuteční v červnu 2010. Vítězné školy z regionálních kol se v něm utkají o peněžní odměny v celkové výši 300 000 korun.

Mnohým z malých sportovců nabídla Kinderiáda možnost poprvé si vyzkoušet atmosféru opravdových závodů na atletickém stadionu a porovnat své sportovní síly se stejně starými závodníky. Tři nejúspěšnější školy z každého regionálního kola se spolu utkají v celorepublikovém finále, které se uskuteční na jaře roku 2010 v Praze. Třem školám, kterým se ve finále povede nejlépe, připadne dar v celkové výši 300 000 korun od společnosti Fererro Česká.

Atletické závody Kinderiáda pro žáky 2. – 5. tříd základních škol pořádá společnost Ferrero Česká s cílem motivovat děti k pohybu a vzbudit v nich zájem o atletiku a sport samotný. Do soutěže se mohou přihlásit osmičlenné týmy složené ze čtyř dívek a čtyř chlapců. Žáci soutěží v individuálních disciplínách: běhu na 60 m, hodu plným a kriketovým míčkem, skoku do dálky z místa a z rozběhu, ale také v kolektivní štafetě na 4 x 60 metrů. Kromě soutěžních disciplín si děti mohly závody zpříjemnit také mimosoutěžními
disciplínami atletické sady Kids´ Athletics, které posloužily jako zábavný trénink sprintu, běhu přes překážky nebo hodu oštěpem.

Kinderiádu organizuje společnost Ferrero v České republice s úspěchem již od roku 1997. Patrony jsou dvojnásobná mistryně světa v běhu na osm set metrů Ludmila Formanová a trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák. Odbornou záštitu nad Kinderiádou drží Český atletický svaz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 1.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,070 25,170
USD 23,540 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma