Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Kadeřník roku 2009 náleží již podruhé za sebou Janě Burdové

Kadeřník roku 2009 náleží již podruhé za sebou Janě Burdové
zdroj: tisková zpráva

Kongresový sál hotelu Hilton Prague se stal v sobotu 16. ledna 2010 tradičním dějištěm předávání cen naší největší kadeřnické soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards.

Czech and Slovak Hairdressing Awards  již desátým rokem probíhá za podpory Schwarzkopf Professional, divize profesionální vlasové kosmetiky firmy Henkel. Vítězkou jubilejního 10. ročníku soutěže a nositelkou titulu Kadeřníka roku 2009 (Hairdresser of the Year 2009) se stala Jana Burdová z Teplic (Salon Egoo Jana Burdová). V rámci slavnostního večera měli hosté možnost shlédnout i světovou premiéru kolekce Essential Looks jaro/léto 2010, která bude následně představena také v Tokiu, Budapešti, Paříži a v dalších světových metropolích. Slavnostní ceremoniál plný exkluzivních hostů, skvělých kadeřnických výkonů, emocí, potlesku a zábavy sledovalo více než sedm set hostů.

Teplické rodačce Janě Burdové ze salonu Egoo Jana Burdová přidělila nezávislá porota složená z českých i mezinárodních kadeřníků, vizážistů a fotografů a vedená českým mágem Janem Špilarem nejvyšší titul Kadeřníka roku již podruhé za sebou. Tato sympatická kadeřnice tak potvrdila, že její loňské vítězství nebylo ojedinělou sezonní záležitostí. Kromě nejcennějšího titulu získala Jana Burdová i další trofeje. Stala se zároveň vítězkou kategorie Dámský komerční účes Čechy a společně s kolegy ze svého salonu obhájila prvenství i v kategorii Team Award. Navíc získala cenný titul Consumer Award, který určuje hlasující veřejnost, ale také okouzlila novinářskou porotu tak, že ji udělila letošní Press Award.
Pozornost publika vzbudila v první části večera světová premiéra kolekce Essential Looks jaro-léto 2010 od týmu tvůrců Schwarzkopf Professional, která bude následně představena také v Tokiu, Budapešti, Paříži a v dalších světových metropolích. Trendy pro barvy, střih, make-up a styling pro jaro a léto 2010 s prostým názvem PURE byly představeny za přítomnosti šéfa týmu stylistů a kadeřníků, rakouského kadeřníka ověnčeného mnoha tituly, Toma Krobotha. Nová kolekce je rozdělena do pěti nových vizuálních nálad. Každý ze stylů odpovídá současným trendům světových přehlídkových mol, a přitom jsou tyto účesy použitelné i pro běžnou každodenní úpravu. Vybrat si může každý, podle svého zaměření a nálady.

Pro vítězství v dalších kategoriích si na pódium přišly i další známé tváře. První místo v kategorii Avantgardní účes obhájil Robert Starý (salon Robert Starý, Praha), který v této kategorii zvítězil již v loňském roce. Své regionální tituly z roku 2008 obhájili i Lenka Vašků (Salon Šuta, Hevlín) a Zoltán Takácz (Rococo Bratislava), nováčkem soutěže není ani Martin Loužecký (Journal Praha), jež získal loni ocenění jako Objev roku a letos mu patří prvenství v kategorii Dámský komerční účes Praha.

Zbylé ceny si rozebrali Martin Nosál (Kadeřnické studio Martin Nosál, Hodonín), Nina Lískovcová (LOFT – Bomton Brumlovka, Praha) a Bronislav Wolny (Kadeřnický Atelier Picasso, Praha). Podrobný přehled výsledků letošního ročníku obsahuje příloha této tiskové zprávy.

Slavnostním večerem provázel originálním způsobem známý herec Jan Budař. V programu nechyběla hudební a tanečních vystoupení, která se střídala s vyhlašováním výsledků jednotlivých kategorií. Pódium patřilo během večera hned několikrát vítězce večera Janě Burdové. Ta kromě přebírání ocenění předvedla rovněž skvělou kadeřnickou show, jež patřila k vrcholům celého programu, stejně jako hudebně pěvecké vystoupení (Kateřina Englichová a Jiří Korn).

Mezi hosty v sále nechyběly přední kadeřnické celebrity a významné osobnosti našeho společenského a módního života. Slavnostní večer si nenechala ujít například herečka Aňa Geislerová. Akce vzbudila i pozornost médií, své reportáže zde točily štáby TV Óčko, TV Public, Fashion TV a TV Prima.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma