Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Jaké šaty si obléct na ples?

Jaké šaty si obléct na ples?
Plesové šaty | zdroj: ThinkStock

Plesová sezóna je tu a inspirace není nikdy dost! Oblékněte šaty a zazařte jako pravá hvězda!

Začátek každého nového roku se nese ve znamení plesů a všemožných večírků. V naší sekci jste se již mohli dočíst o tom, jaké zvolit ozdoby do vlasů. Teď je na čase vás také provéstvolbou správných šatů, bot a psaníček. Inspirujte se a oslňte každého v neotřelých outfitech a zajímavých kombinacích!

Vsaďte na detaily

Styl není pouze v pompézních šatech. Minimalismus má také své kouzlo! A to především v případě, pokud zvolíte barevné doplňky a pohrajete si s detaily. Co třeba zelené lodičky alak ve stejné barvě? Kombinace purpurové a modré krásně vynikne s čiště bílými šaty. Přidejteštrasovou bižuterii. Výsledný efekt nebude přeplácaný, přesto velice zajímavý.

Ať šedá není nudná

O šedé se říká, že je nevýrazná a často i nudná. Ale ne v případě, že s ní umíte pracovat. Dívčí šaty s flitry a tylovou sukní krásně podtrhnou vínové semišové boty na masivním podpatkua doplňky ve stejné barvě, např. květina do vlasů. Dbejte na to, aby i sebemenší detaily spolu korespondovaly! Stříbrná mašlička na botech se stříbrným psaníčkem atd. Žakárové šaty oživte černobílou kombinací a geometrickými liniemi na botách, psaníčku a naušnicích. Tuto „monochrome“ kombinaci přerušte výrazným lakem. Upoutá pozornost!

Šedá obecně platí za nudnou barvu. Ale opak je pravdou!
Šedá obecně platí za nudnou barvu. Ale opak je pravdou!

Pastelové barvy

Pastelové barvy nikdy nezradí! Navíc nadcházející sezóna jim opět fandí. Nebojte se jich! Jsou divčí, jemné a nádherně se kombinují. Za éterickou vílu budete v případě, že zvolíte lehké šaty v mátové barvě s prodlouženou zadní částí. Zvolte k nim výrazné náušnice,meruňkové lodičky do špičky a holografické psaníčko. Kdo se odváží na ultra mini šaty? Nejsou sice pro každou, ale pokud se do nich přeci jen oblečete, dbejte na to, aby nevypadaly lacině. Zapomeňte také na lodičky na 16cm podpatku. Raději zvolte pohodlnější, ale nápadné provedení – třeba to s průhlednými PVC stranami. Flitry na šatech nádherně dotvoří náušnice v podobném stylu!

„Pastelky“ jsou jasnou volbou!
„Pastelky“ jsou jasnou volbou!

Aplikace a vzory

Hledáte nápadné a zajímavé šaty? Zkuste ty se vzorem nebo 3D aplikací. Béžové šaty se sukní áčkového střihu oživte masivním náhrdelníkem (jsou stále více v kurzu!) a červenými detaily. Majestátní šaty ze zlatým vzorem jsou samy o sobě velice výrazné, tudíž k nim nepotřebujete už moc doplňků. Zkuste si ale pohrát s kombinací černá-zlatá a použijte ji i nabotách, psaníčku a špercích. Pro odvážnější je tu tip v podobě nezvyklé čelenky.

Zkuste šaty se vzorem či 3D aplikací!
Zkuste šaty se vzorem či 3D aplikací!

Maximální elegance – dlouhé šaty

Dlouhé šaty se z plesů vytrácí. Zachovány jsou už pouze v případech maturitních plesů,věnečků či pokud to nařizuje dress code. Proč tedy nepodpořit tradici a nevybrat si právě je? Jsou elegantní a zajímavé samy o sobě. Zvolte k nim sandálky na podpatku, vypadají lépe, než když se zpod šatů objeví špičky lodiček či balerín. Černé psaníčko se zlatými částmi neporuší linii šatů, pouze ji podkreslí. To samé platí u šperků. Méně je více. U dlouhých rób toto platí dvojnásob. Nikdo nechce na plese za přeplácané strašidlo, ale elegantní královnu akce.

Dlouhé šaty se bohužel na plesech vyskytují ve stále menší míře.
Dlouhé šaty se bohužel na plesech vyskytují ve stále menší míře.
 
AUTOR: Kristýna Moučková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma