Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Jak zvládnout Vánoce na poslední chvíli?

Jak zvládnout Vánoce na poslední chvíli?
Vánoce | zdroj: Profimedia

Vánoce už netrpělivě klepou na dveře a vy jen zoufale nestíháte? Máme pro vás návod na přežití těchto kritických dnů!

Patříte mezi ty, kteří začnou každoročně řešit Vánoce těsně před Štědrým dnem? Pokud se vám to letos stalo poprvé, vítejte v klubu. Pro vás a pravidelné účastníky jsme letos připravili návod, jak vše zvládnout v pěti krocích.

1. Udělejte si seznam

Pomůže vám to zorientovat se v přemíře povinností. Ty si můžete očíslovat nebo rovnousestupně seřadit, a když vám na ty nedůležité, které máte takříkající jen pro dobrý pocit, nezbyde čas, nic se nestane.

Nebuďte na vánoční přípravy sama.
Nebuďte na vánoční přípravy sama.

2. Nebuďte na vše sama

Měníte se každé svátky v otroka, který jenom uklízí a vaří? Změňte to a zapojte i ostatní. Těm menším ve vaší domácnosti deset minut při uklízení myčky nic neudělá a přítel může mezitímposkládat ponožky. Nepohrdněte ani malou pomocí třeba od (budoucí) tchyně.

3. Dárky na poslední chvíli

Ani je nezkoušejte objednávat z internetu, dárky by už nemusely přijít. Záchrana číhá v knihkupectví. Knihou pohrdne málokdo, vkus většinou znáte, a i když je hned za rohemknihovna, vlastní knížka je prostě lepší. Pokud ovšem nemáte literárně zaměřené přátele nebo příbuzné, netrapte se. Vždycky tady budou dobroty jako víno nebo čokoláda. Těminemůžete nic zkazit.

Dárky si můžete nechat zabalit už v obchodě.
Dárky si můžete nechat zabalit už v obchodě.

4. Pečení a výzdoba

Tady bývá zádrhel, pečení za víkend nestihnete. Tip na rychlou výzdobu už jsme vám dali, ale co s tím cukrovím? Nic, nedělejte si s ním hlavu. Udělejte jenom pár rychlých druhů, něconepečeného, prostě co stihnete. Zbytek budou mít děti (partner) u babičky, popřípadě se dá koupit.

S pečením vám opět může někdo pomoci.
S pečením vám opět může někdo pomoci.

5. Odpočívejte

Nakonec rada nad zlato. Vánoce jsou hlavně svátky klidu a míru, ne úklidu na poslední chvíli a davového šílenství, proto teď přestaňte myslet na práci a uklízení a zaměřte se víc na sebe. Pořádně si odpočiňte, ať vykročíte do nového roku pravou nohou. 

Hodně odpočívejte.
Hodně odpočívejte.

AUTOR: Kateřina Břendová

Obrázek zdroj: StudentPoint.cz

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,550 23,730
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma