Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Jak správně čarovat po celý rok

Jak správně čarovat po celý rok
zdroj: tisková zpráva

Každá z nás cítí sílu přírody bez ohledu na to, je-li čarodějkou či nikoli. Někdy jsme bezdůvodně lítostivé, jindy zase máme chuť skály lámat. Jsou období, kdy se cítíme na devadesát, a pak nečekaně přijde nutkání rozběhnout se, jako by nám bylo dvacet...

Kolo roku se s neúprosnou pravidelností točí od zimy k jaru již tak dlouho, že to dnes ani neumíme přesně odhadnout. Stejně tak dlouho na povrch Země působí Měsíc a Slunce. Planeta, na které žijeme, je součástí Vesmíru a přesně dodržuje jeho zákonitosti. Stále stejnou rychlostí se točí kolem Slunce a se švýcarskou přesností se na některých jejích místech objevuje stín a na jiná místa zase Slunce svítí jako reflektor. Kolem Země se točí zemský úlomek Měsíc. Tak, jak ho Slunce osvěcuje, mění svou podobu. Od srpečku, po zářivý kotouč a zpět k srpečku, až naprosto zmizí. Není možné se domnívat, že tyto jevy na nás nepůsobí, že nezáleží na tom, co se ve Vesmíru děje, kam svítí Slunce a jakou fázi má Měsíc.

Naši předci tyto okolnosti respektovali a nebrali je na lehkou váhu. Věděli, že není vhodné bojovat s přírodou – ona se lidem prokazatelně nikdy nepřizpůsobí, a proto je daleko rozumnější sladit s ní krok. Pokud to lidé dokážou, usnadní si život, protože se zbaví mnoha potíží. Čarodějky to vědí. Znají tajemství úplňků, nepochybují o tom, že každý den má jinou sílu, a neberou na lehkou váhu působení Slunce. Žádná čarodějka se například nepohrne do nových projektů, když má úplněk sílu Raka – v ten den si klidně popláče, protože ví, že její smutek nemá jméno, je to jen odraz melancholické Luny.    

Někdy jsme bezdůvodně lítostivé, jindy zase máme chuť skály lámat. Je období, kdy se cítíme na devadesát a naopak, nečekaně přijde nutkání rozběhnout se, jako by nám bylo dvacet. To není nevyrovnanost, to Měsíc si s námi pohrává, přichází období, kdy nás ovlivňuje.  Abychom mohly těmto situacím nejen čelit, ale využít je ve svůj prospěch, je třeba znát, kdy přijdou a co přinášejí. Kdy jim podlehnout a jak s nimi bojovat. Sluneční znamení známe téměř všichni a jsou ve velké oblibě, ale málokdo ví, že jsou i měsíční znamení nebo stromokruh.  Vědět, jakou sílu mají kameny, také není k zahození.  Můžeme si z nich udělat mocné spojence. Stromy mají velkou sílu a dokážou ji předat. Mají svou povahu a proto má každý strom jinou sílu. Vědět, jaký strom objímám a jakou sílu si z něj beru, by měl každý. Jinak se může snadno stát, že namísto zklidnění získáme ještě větší podrážděnost nebo vyměníme odvahu za zbabělost.

Působení Měsíce na život a na Zemi samotnou je nesporné. Způsobuje příliv a odliv, zvedá zemskou kůru o několik milimetrů, podsouvá nám nálady a budí ve všem živém emoce. Měsíc má vliv na růst květin a stromů, ženský organismus si již po tisíciletí upravuje podle Měsíce svůj cyklus. Básníci pod jeho vlivem píší láskyplná slova, čarodějky podle něj sbírají léčivé byliny a provádějí své očistné rituály. Podle toho, v jaké fázi Měsíc je, využíváme jeho sílu k nabrání nových sil.  Zářivý kotouč úplňku nás nejen fascinuje, ale i ovlivňuje. Dělá to s drzostí sobě vlastní a bez ohledu na to, zda v jeho sílu věříme, či nikoli. Pokud chcete v klidu a úspěšně využívat sílu Měsíce, je třeba jeho energii nejen cítit, ale musíte ji dobře i pochopit. Pokuste se znovu objevit to, co naši předci dobře znali, a my jsme vlivem přetechnizované doby pozapomněli. Možná se vám potom bude lépe plánovat, zahradničit, pracovat a možná lépe pochopíte své smutky a podivné pocity. Možná na sobě začnete pracovat a možná budete i čarovat...   

NOVOLUNÍ
Když se Měsíc na své pouti dostane mezi Zemi a Slunce, tak ztmavne. Zdá se, že na obloze něco schází, ale je to pouze klam, protože své místo neopustil; ale na nás začíná působit jeho temná fáze, která představuje počátky a skrytou reorganizaci. V tento čas je vhodné odhazovat všechno špatné.  Tak například, pokud chcete přestat kouřit nebo pokud se chcete zbavit jiného zlozvyku, je právě teď nejvhodnější čas s tím začít. Je skvělé ořezat nemocné větve stromům. Stromy se zbaví své tísně a ozdraví se. Očistná koupel bude působit daleko silněji, než kdykoli jindy.  P o z o r ! Pokud v sobě máte stesk, pocit ublížení, tajnou touhu po pomstě nebo máte prostě jenom vztek, n e č a r u j t e. Temný Měsíc si zdatně pohrává s negativními emocemi a může způsobit období chaosu, dát průchod nevhodným zvykům, skryté pomstě nebo zpomalit běh událostí.   

PŘIBÝVAJÍCÍ FÁZE MĚSÍCE - KONSTRUKCE
Je to fáze od novoluní k úplňku. Několik hodin po temné fázi se začne objevovat malý srpeček ve tvaru písmene D, který roste každým dnem a asi po třinácti dnech se zakulatí. Měsíc dorůstá. Dorůstající Měsíc je jako nádech. Posiluje, buduje, obnovuje, zahajuje, ukládá energii. Přitažlivost působí v těchto dnech velmi dobře. Čím je Měsíc kulatější, tím je jeho síla větší. V tento čas můžeme obnovit narušené vztahy. Velmi dobře se hojí rány. Rodí se více dětí. Uzavírají se dobré obchody a napadají nás skvělé nápady. Čarování na lásku je v tento čas velmi úspěšné.

ÚPLNĚK
Měsíc doběhl polovinu své cesty a stojí proti Slunci, mezi nimi se otáčí Země. Jasná fáze, kdy Měsíc vypadá jako zářivý kotouč. Velkou silou působí na lidi, zvířata i rostliny. Protože se úplněk pomalu pohybuje rokem přes dvanáct znamení Zvěrokruhu, má každý úplněk vždy jinou sílu.  V tento den krvácejí rány více než jindy. Ořezané stromy většinou odumírají. Léčivé byliny mají větší sílu a lidé, zvířata se plně podřizují povaze Měsíce. Jsou agresivní, nervózní, odvážní a bojovní. 

UBÝVAJÍCÍ MĚSÍC - DESTRUKCE
Je to fáze od úplňku do novoluní. Na Měsíc padá stín a zdá se, že couvá. Na obloze se ztenčuje v písmeno C, které se během třinácti dnů dostane ke Slunci a zcela zmizí ve stínu. Couvající Měsíc je jako výdech.  Odstraňuje, odtrhává, ničí, vytěsňuje, vysušuje, vydává energii, podporuje aktivitu. Dobře se odstraňují bradavice, zlost, nechuť k práci. Výborně se shazují nadbytečná kila, protože i když jíme, nepřibíráme. Operace se daří lépe než jindy. Práce nám jde lépe od ruky. Jenom stromy nám moc nepoděkují, když je budeme ošetřovat v tento čas.   

Ukázka z knihy Marcely Košanové "Čarodějnický kalendář" (Motto)

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma