Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Jak si nezkazit Vánoce?

Jak si nezkazit Vánoce?
Grinch | zdroj: tisková zpráva

Do Vánoc zbývá pár dnů, tak si shrňme, jestli jsme na něco nezapomněli a na co si dát pozor.

Máte všechny dárky? Fajn. Určitě? Podívejte se ještě jednou. Takže v pořádku? Dobře. Lepšídvakrát měřit a jednou balit, než na poslední chvíli zjistit, že něco chybí a shánět dárky na poslední chvíli na benzince. Pokud teď zjistíte, že něco přeci jen chybí, klid. Pořád máte čas na nápravu. Jen už raději nic neobjednávejte ze zásilkových obchodů. Jinak hrozí, že budete… No, však víte. Shánět dárky na poslední chvíli na benzince.

Bacha na oheň

„Bez prskavek,“ tvrdil Slávek, „na Štědrý den nelze být.“ A jak to dopadlo, všichni vědí. Takže bacha na prskavky, svíčky, ohňostroje a jiné. On pan Cimrman věděl, na co tu járovkuvymýšlí. Skutečné svíčky na stromku už asi patří stoletím minulým, adventní věnce ale dokážou být taky zákeřné. A i páni hasiči chtějí mít na ty Ježíšovy narozky trochu klidu.  

Čoklíci a jiné zvěrstvo

Je od vás super, když chcete udělat hezký Štědrý večer i svým hafanům, čičinám a spol. I oni si zaslouží pořádnou večeři, dárky, možná lahvinku psího piva. Fakt, i to existuje. Pozor ovšem, co se jim dostane na misku a pod jedli. Kapra jim fakt nedávejte. Zkuste třeba rybí prst nebo tak. Samozřejmě z ruky, na nohách mají ryby prsty trochu tuhé. Také není dobré umožnit mazlíkům přístup ke stromku, zatímco ostatní večeří. Balicí papír není vhodným dezertem ani pro vašehoPunťu. A taky stojí za to zajistit stromek proti převržení. Prostě když už si zvířátka Vánoce takužívají, ať to nejsou jejich poslední.

Najděte potenciální příčinu průšvihu.
Najděte potenciální příčinu průšvihu.

Nezkazit si žaludek

A když to vydržíte až do večera, nepapat… Tak se večer hlady přežerete a útroby vám zahrají beatbox. V lepším případě. I když ale prasátko ani nezkoušíte, je lepší si všechny ty dobrotypřiměřeně dávkovat. Přeci jen to máme X druhů cukroví, jednohubky, salát, do toho třeba vaječňáček. Představte si to na stole hrůzy. Lepší jíst do polosyta, než být půlku Vánoc na cukroví a tu druhou na jedlé sodě. Áno?

Všeho s mírou.
Všeho s mírou.

Hlavně to stihnout!

Obzvlášť v horských oblastech se moc nedoporučuje odpoledne někam ještě jezdit. Ano, je potřeba si čas od času vzpomenout na příbuzné, zkuste to ale třeba až na Boží hod nebo naŠtěpána. Nikdy nevíte, co se cestou může pokazit. A viděli jste aspoň jednou „Kdopak to mluví?“? Ani ta děcka nebyla ze Štědrého večera v autě ve vánici dvakrát nadšená.

AUTOR: Vladimír Meduna

Obrázek zdroj: Redakce

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma