Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Jak šel čas s ... uragánem jménem Lady Gaga!

Jak šel čas s ... uragánem jménem Lady Gaga!
Lady GaGa | zdroj: foxnews.com

VIDEO UVNITŘ. Zná ji celý svět. Svým nepopiratelným italským temperamentem na sebe strhává pozornost všude, kam přijde. Stala se nepřehlédnutelnou ikonou 21. století a symbolem překonávání hranic jak v hudbě, tak v módním stylu.

Stefani Joanne Angelina Germanotta (* 28. března 1986 Yonkers, New York) je americká zpěvačka, skladatelka a producentka italského původu. Její umělecký pseudonym Lady GaGa vznikl podle názvu skladby skupiny Queen – Radio Ga Ga.

K říjnu 2011 činil celosvětový odhad jí prodaných nahrávek 23 miliónů alb a 64 miliónů singlů. Časopisy Time a Forbes ji v roce 2010 zařadily mezi 100 nejvlivnějších osobností světa, respektive 100 největších celebrit (na 4. místo). Forbes ji navíc hodnotil jako 7. nejmocnější ženu planety a pro rok 2011 ji označil za nejmocnější ženu planety.

Narodila se jako Stefani Germanotta první ze dvou dětí Josepha a Cynthie Germanotta, jejichž předkové pocházejí z Itálie. Už ve čtyřech letech se učila hrát na klavír a v jedenácti napsala první klavírní baladu. Ve stejné době nastoupila na římskokatolickou soukromou školu v klášteře Nejsvětějšího Srdce. V necelých čtrnácti letech začala vystupovat v zábavném klubu Open Mike Nights v New Yorku.

Ve věku sedmnácti let nastoupila na New York University's Tisch School of Arts (škola umění). Tam studovala hudbu a zdokonalovala své skladatelské schopnosti. Ze školy odešla, aby se věnovala hudební kariéře.

Záliba v tetování

Po těle má celkem osm tetování. Mezi nejznámější patří symbol míru, který je inspirován známým zpěvákem Johnem Lennonem. Dalším tetováním, kterého si lze všimnout v klipech Bad Romance, Telephone a Alejandro, je nápis v němčině, jenž je vytetován společně s znakem míru na levé ruce. Tento citát pochází od básníka Rainera Marii Rilkeho. Na zádech má vytetované srdce společně s nápisem Dad in it (Táta je v něm). Důvodem pro toto tetování byla skutečnost, že její otec prodělal vážnou operaci srdce. I v bookletu svého druhého alba The Fame Monster se Lady zmiňuje, že její otec je hrdina a děkuje mu, že ji dokázal ochránit před nestvůrami. Od bederní části páteře až po část břicha má vytetované růže s houslovým klíčem. Během druhé poloviny turné The Monster Ball / Bál Příšer, kdy navštívila Tokio, si nechala vytetovat dočasné tetování Little Monsters (tak nazývá své fanoušky). Dalším tetováním je jednorožec na noze k novému albu Born This Way. Poslední tetování, které si nechala vytetovat, je nápis ARTPOP v azbuce. Tento nápis si dala oproti dalším tetováním na levou paži a je názvem jejího dalšího alba. Skoro hned po tomto tetování si nechala zhotovit kotvu pod levé prso.

Podívejte se na fotogalerii, která zachycuje Lady GaGu jako malé děvčátko, následně pak v začátcích její kariéry a v závěru v současnosti:

Lady GaGa Lady GaGa | zdroj: izismile.com

Lady GaGa Lady GaGa | zdroj: izismile.com

Lady GaGa Lady GaGa | zdroj: izismile.com

Lady GaGa Lady GaGa | zdroj: izismile.com

Lady GaGa Lady GaGa | zdroj: izismile.com

Lady GaGa Lady GaGa | zdroj: prweb.com


Zdroje:
Wikipedia

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma