Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Holki hlásí návrat

Holki hlásí návrat
zdroj: tisková zpráva

Skupina Holki se vrací po šesti letech a vydává nové studiové album Zkus zapomenout.

Skupina Holki vznikla na základě konkursu, který uspořádal hudebník a producent Peter Fider v roce 1999. Zvítězily Kateřina Brzobohatá, Nikola Šobichová, Klára Kolomazníková a Radana Labajová. Traduje se, že když dívky zazpívaly čtyřhlasně Killing Me Softly Peter Fider prý údivem oněměl, ale pak řekl: "Tak vás beru."

Po skvělém startu s debutovým albem S láskou vydaném v roce 1999 následovalo dalších šest komerčně velmi úspěšných alb a jedno klipové DVD, vyprodané sály a davy fanoušků. Po vydání alba Pohádkový příběh se rozešly, aby se věnovaly sólovým projektům. Letos se připomněly výběrem nazvaném opět Pohádkový příběh s novou písní Že tě mám, který se opět prodal ve vysokém nákladu podobně jako reedice jejich DVD. 

Holki se  nevracejí v kompletní sestavě. Vystupují pouze ve třech, bez Kláry Kolomazníkové, která se rozhodla, že se už k projektu Holki nechce vracet.


A proč se daly Holki znovu dohromady?
„Už déle než dva roky nás k tomu přemlouvalo vydavatelství a my jsme to odmítaly hlavně z důvodu toho, že jsme měly strach, že už o to nemá nikdo zájem.
V loňském roce jsme ale o tom začaly přemýšlet a ověřily jsme si pro nás pár důležitých věcí, jako: jestli naši hudbu stále hrají rádia, jestli se naše písničky pouštějí na diskotékách a jestli by si nějaká diskotéka naše vystoupení objednala. No a toto všechno se potvrdilo. Rádia nás hrají, na diskotékách taky a o vystoupení je taky zájem. Každý, kdo už někdy stál na pódiu, nám musí dát za pravdu, že je to něco, co se těžko opouští… Chtěly jsme zase zpívat a užívat si potlesk… No a pro ty, kteří si myslí, že jsme líné jít do práce a chceme si jen užívat, ty musíme zklamat. Každá z nás má své zaměstnání a každou z nás naše práce baví…“

Radana Labajová
Od čtrnácti let navštěvovala Ostravskou lidovou konzervatoř obor klasický zpěv, ve kterém se ale nenašla a tak si podala přihlášku na pražskou Konzervatoř Jaroslava Ježka obor pop-zpěv, na kterou ji přijali. V prvním ročníku se stala členkou skupiny Holki. Účinkovala v muzikálu Pomáda, kde hrála potvůrku Rizzo. Po pěti letech ve skupině vydala sólovou desku Kaleidoskop.  Nyní pracuje v produkční firmě, kde má na starosti pořádání teambuildingů a eventů. Každým dnem očekává narození svého prvního dítěte.

Kateřina Brzobohatá
Od pěti let  hrála na klavír a začala chodit do lidušky a od šesti navštěvovala Kühnův dětský sbor. V deseti letech si ke svým „kroužkům“ přibrala ještě sólové zpívání.. Tehdy zároveň  úspěšně prošla konkurzem na muzikál Bídníci. Zkušenosti z divadla už ovšem měla: jako sboristka účinkovala v Národním divadle v opeře La Bohéme a Jakobín a ve Státní opeře v Othellovi a v Perníkové chaloupce. Ve čtrnácti nastoupila na Pražskou konzervatoř - obor klasický zpěv, ale časem poznala, že ji to táhne jiným směrem a přestoupila na zpěv populární.  V prvním ročníku účinkovala ve sboru Heleny Vondráčkové a ve druhé ročníku úspěšně prošla konkurzem na Holki. Když Holki skončily, vydala sólové album Reality Show.  Nyní učí na základní škole se specifickými poruchami chování.

Nikola Šobichová
Navštěvovala ZUŠ, kde se učila hrát na housle, ale taky soukromou hudební školu Musicale, kam chodila na hodiny klavíru, do sboru a zpívala s Radanou ve folkové kapele. Vystudovala konzervatoř – populární zpěv a jako Katka se ve druhém ročníku dostala do sboru Heleny Vondráčkové na jejím turné. Následoval konkurs na Holki… Po rozchodu skupiny natočila sólovou desku s názvem Šedá, které se prodalo skoro 10 tisíc kopií. V současnosti pracuje v mediální agentuře.

Peter Fider
Je podepsaný pod většinou textů, hudbou a zároveň produkcí všech titulů skupiny Holki. Je považován za jednoho z nejúspěšnějších producentů taneční hudby. Největší úspěch sklízí v posledních letech se svým duem Verona. Verona natočila od svého vzniku v roce 2002 4 alba a DVD. Získala ocenění Skokan roku v anketě Český slavík, Best National Dance Act Factory Top 40 Charts, Best National Dance Act TV Óčko Awards ad. Zatím poslední singl skupiny Do You Really Wanna Know je 5. nejhraněšjší písní v bulharských rádiích a 4. nejhranější v rádiích v Polsku. Singl právě vychází i ve státech Beneluxu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma