Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Firemní komunikace bez trapasů

Firemní komunikace bez trapasů
zdroj: tisková zpráva

Chybný příjemce je nová aplikace v Gmail Laboratoři spadající pod funkce, které mají pomoct předcházet trapným „emailovým situacím“, jenž mohou zejména v byznysu způsobit někdy i vážnější problémy či škody.

K takovým aplikacím patří například i funkce Vrátit odeslání, Detektor zapomenuté přílohy a Růžové e-mailové brýle. Ty mají zabránit emailům, které byste za normálních okolností neposlali. Všechny mají společné jedno, ušetřit zaměstnance či podnikatele nepříjemností, ostudy, zmařeného obchodního vztahu nebo dokonce i dlouhodobějších negativních důsledků.

Vrátit odeslání umožňuje vzít do deseti sekund odeslaný e-mail zpět a opravit tak například chybného adresáta, kterému email určitě nechcete poslat, případně dodatečně vymazat zapomenutý text nebo informace, které by mohly způsobit nepříjemnosti.

Detektor zapomenuté přílohy vás naopak ještě před odesláním upozorní na nepřiložený soubor, pokud bylo v e-mailu zmíněno, že je přikládán soubor a nakonec tak uživatel neučinil. I když zapomenutá příloha není velkou tragedií, při prvním obchodním kontaktu může někdy vyvolat dojem neprofesionality nebo nedůslednosti.

Velmi zajímavá je, zejména pro nespokojené zaměstnance, i aplikace Růžové e-mailové brýle, která funguje jako takový detektor hladiny alkoholu. Pokud uživatel odesílá e-mail o víkendu v době mezi 22:00 a 4:00 hodinou, Gmail mu přichystá několik jednoduchých matematických úkolů. Pokud odesílatel není schopen příklady vyřešit, měl by se zamyslet a raději odložit odeslání na později. S čistou hlavou a menší kuráží se tak snižuje pravděpodobnost, že by upřímně napsal to, čeho by později litoval.

Nyní do této řady pomocníků přibyl další, a to funkce Chybný příjemce. Tato aplikace může zabránit přinejmenším velmi nepříjemné situaci a v horším případě třeba dokonce výpovědi. Gmail se za pomoci této funkce pokusí zavčasu identifikovat, pokud chce uživatel nedopatřením zaslat e-mail na nesprávnou osobu, např. že místa Petra Nováka, kolegy, omylem odklikne Petra Nového, šéfa.

Použijete-li další související funkci Nezapomeňte na příjemce, můžete začít psát e-mail pro skupinu adresátů a Gmail navrhne další kontakty, na které byste neměli zapomenout, což se zejména v projektových týmech nebo u spolupráce s více odděleními může hodit. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma