Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Domácí mazlíček: Trendy doplněk, nebo závazek?

Domácí mazlíček: Trendy doplněk, nebo závazek?
Domácí mazlíčci | zdroj: Redakce

Potřebujete s přítelem nějakou změnu? Nechcete se ještě brát nebo si pořizovat potomky? Pořiďte si domácího mazlíčka. Ale pozor, není to jen zábava.

Než se rozhodnete pořídit si nějakou roztomilou chlupatou hračku, sedněte si s přítelem a proberte všechna pro a proti tohoto nápadu. Přeci jen je to závazek a živého tvora nemůžete jen tak odložit do kouta jako obnošenou kabelku. Může to být další krok ve vztahu, kdy si naostro vyzkoušíte, jak se zvládnete s partnerem postarat o něco společného.

Nejdříve zvažte všechna pro a proti nového přírůstku.
Nejdříve zvažte všechna pro a proti nového přírůstku.

Naplánujte si venčení 

Když dojde na výběr zvířátka, partneři si musí uvědomit, kolik času mohou tomuto společnému koníčku obětovat. Když padne rozhodnutí například na výběr psa, musíte si uspořádat rozdělení procházek a kdo se o pejska postará během dovolené, když vyrazíte na party nebo na víkend, kam mají mazlíčci vstup zakázán.

Musíte počítat s pravidelnými procházkami v každém počasí.
Musíte počítat s pravidelnými procházkami v každém počasí.

Výběr plemene a jména

Každý z partnerů má asi jiný názor na plemeno i jméno nového mazlíčka. Muži většinou tíhnou k drsnějším jménům jako Rambo nebo Arnold a buldoček nebo staford je pro ně ideální volbou, naopak holky se inspirují svými idoly. Dejte tedy hlavy dohromady a udělejte kompromis.Myslete při tom na to, že budete žít společný kus života, ne nadarmo se říká: „Jaký pán, takový pes“. Musíte se k sobě prostě hodit svými aktivitami i životním stylem.

Dobře zvažte, jaká rasa se k vám hodí.
Dobře zvažte, jaká rasa se k vám hodí.

Nespleťte si zvíře s přívěskem na kabelku

Ženy většinou láká představa se k někomu přitulit, když zrovna není přítel na blízku, ale je důležité nezapomenout, že v péči o čtyřnohého miláčka je toho potřeba zvládnout více. Je třeba si najít čas jak na procházky, tak cvičení, abyste pak měli pohodové další roky soužití. Můžete spojit příjemné s užitečným, a to tak, že se přihlásíte na hodiny psí poslušnosti, agility nebo frisbee pro psy a se psy. Potrénujete tak jak svého pejska, tak i vaši kondici a vytrvalost a společně se pobavíte. Tyto aktivity můžete uskutečnit i ve třech.

Společné aktivity musí bavit psa i páníčky.
Společné aktivity musí bavit psa i páníčky.

A jak jste na tom vy? Rozhodujete se, jestli jít do takového závazku, nebo už jste si s partnerem nějakého mazlíčka pořídili?

AUTOR: Tereza Hanfová

Obrázek zdroj: StudentPoint.cz

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma