Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Darujte kus pralesa

Darujte kus pralesa
zdroj: tisková zpráva

Máte rádi přírodu a chcete pro ni něco udělat?

Přemýšlíte, čím výjimečným překvapit a potěšit své  blízké letos na Štědrý večer? Máme pro vás opravdu zajímavý  tip. Sdružení  Čmelák – Společnost přátel přírody již šest let mění nevlídné smrčiny na Ještědském hřebeni na přirozený, harmonický a pestrý les, z kterého snad jednou bude i prales. Při této činnosti se samozřejmě neobejde bez pomoci štědrých dárců. Nyní můžete podpořit tento ušlechtilý projekt a získat certifikát „Patron Nového pralesa“ jako originální vánoční dárek! 

Na základě přispěné částky vám sdružení Čmelák – SPP pošle certifikát „Patron Nového pralesa“ vystavený na jméno osoby, kterou chcete obdarovat, s uvedením velikosti podpořené plochy. Vtip dárku spočívá v tom, že máte jedinečnou možnost pomoci přírodě a zároveň někoho skutečně překvapit netradičním dárkem. Pro orientaci uvádíme, že přeměna jednoho čtverečního metru smrkové monokultury na přírodě blízký les stojí  přibližně 12 Kč. Minimální plocha pro patronát je 20 m2 (za 240 Kč), při objednávce nad 600 Kč obdržíte navíc speciální pralesní tašku.

Navíc se do Nového pralesa můžete přijít na vlastní oči přesvědčit, jak vaše pomoc přírodě prospěla – třeba při některé z exkurzí, které na tyto pozemky Čmelák – SPP pořádá. A budete-li chtít, přiložíte svou ruku k dílu i doslova a zasadíte si zde svůj vlastní stromek…Objednávku dárkového certifikátu snadno provedete na www.novyprales.cz.

Víte, že…
Nový prales je ve střední  Evropě unikátní projekt, v jehož rámci vykupuje sdružení Čmelák – SPP pozemky na Ještědském hřebenu poblíž Liberce a provádí na nich postupnou přeměnu nepřirozených smrkových monokultur na původní lesy plné života. Od zahájení projektu v roce 2004 byl porost prosvětlen prořezáním smrků a do připravených míst dosazeno více než 30 000 sazenic původních dřevin, zejména buků, jedlí, klenů, mléčů, jasanů, jilmů a ptáčnic. Na Nový prales dosud přispělo přes 4 000 dárců a dnes jej tvoří čtyři oddělené lokality o celkové rozloze 25 hektarů. Cílem sdružení Čmelák – SPP je přikoupit další pozemky a tyto lokality postupně propojit v jediný, druhově pestrý a ekologicky plnohodnotný les.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma