Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Colin Farrell pětkrát jinak

Colin Farrell pětkrát jinak
zdroj: tisková zpráva

Irský bouřlivák, který osciluje mezi oslněním a vyhořením. Nikdo asi nepochybuje, že najít 5 jeho naprosto odlišných rolí byla hračka.

Colin Farrell, který pochází z Irska, má za sebou už pěknou řádku rolí, je však jasné, že jich mohl zvládnout daleko víc. Z poslední doby si bohužel možná nejvíce pamatujete tu v domácím pornofilmu (a kdo říká, že ho neviděl, dívá se na něj dodnes), ale nová reimaginace filmu Total Recall by to mohla změnit. A teď již se podívejme na jeho nejvíce zapamatovatelné kreace.

Telefonní budka (Phone Booth, 2002)

Představte si, že uslyšíte zvonící telefon. Vezmete to? Zvonící telefon přece musí někdo vzít. A Stu Shepard proto vzal telefon, který zvonil v jedné budce, kterou míjel po cestě, a tím začalo jedno z nejnapínavějších dobrodružství, které nám filmy nabízí. Mnozí, a já nejsem výjimkou, poznali Colina právě v této roli.

Telefonní Budka
Telefonní Budka

Drama, které se točí kolem jednoho muže v jedné telefonní budce a jednoho zvednutého sluchátka, zastihlo Farrella možná v životní formě. Uhrát celou one-man show mu nedělalo nejmenší problém (zvláště když mu asistoval démonický hlas Kiefera Sutherlanda) a Telefonní budka je dodnes naprostou klasikou a přitom byla natočena během pár dní, pouze u jedné telefonní budky a jen za 13 milionů dolarů. To je tak málo peněz, že vám teď možná dělá problém si takovou částku vůbec nějak představit.

Daredevil (2003)

Nepopiratelná ukázka mistrovství tohoto Ira. Nevýraznému Benu Affleckovi ukradl film před nosem a aniž by člověku utkvěl v paměti jakýkoliv moment, kde se vyskytoval Daredevil, každá sekunda s Bullseyem je naprosto nezapomenutelná. Tím však Colin jen učinil spravedlnosti za dost, protože než se filmu upsal Affleck, byl Farrell považován za hlavního kandidáta na roli Matta Murdocka neboli Daredevila.

Daredevil
Daredevil

Bullseye je vyšinutý zabiják s přesnou muškou a terčem na čele. V komiksu, ze kterého tento film vychází, vypadá trochu jinak, ale tenhle vzhled ještě přidává na jeho maniakálnosti.

Alexandr Veliký (Alexander, 2004)

A po spanilé jízdě měl přijít první z vrcholů kariéry, učinkování v historickém velkofilmu a tudíž první žádost o Oscara. Bohužel, režisérem onoho opusu se stal Oliver Stone, jehož výkony jsou velmi kolísavé (a názory vyloženě tupé). Alexandr je tak zapamatovatelný především pro svoji nesnesitelnou délku, zdlouhavost, nudnost a náznaky bisexuality veleslavného vojevůdce.

Alexandr Veliký
Alexandr Veliký

Pár lidí si jej možná pamatuje také pro zvláštní blond kštici, kterou nosil na hlavě Farrell. Ne náhodou nejsou Irové blonďáci. Mimochodem, při první schůzce s Oliverem Stonem ohledně role Alexandra byl Farrell poměrně dost opilý a většinu času mluvil gaelsky.

Útěk ze Sibiře (Way Back, 2010)

Ne, že by Colin 6 let nic nenatočil, ale přece jen ve filmu „V Bruggách“, který vám vřele doporučuji, je jen obyčejný nájemný vrah, který rozjímá nad svým povoláním a v Miami Vice, které doporučuji také, jen policistou zamilovaným do dívky zapletené v právě vyšetřovaném obchodu s drogami. To přináší spoustu možností pro kvalitní a do jisté míry decentí herectví.

Útěk ze Sibiře
Útěk ze Sibiře

Tady ale chceme nezapomenutelné a výrazné kreace a tou je uprchlík z Gulagu Valka, který má na hrudi vytetovaného Lenina a Stalina a i přesto, že byl uvězněn na Sibiři, má tyhle dva soudruhy strašně rád. No a jak již název napovídá, film je o tom, jak partička, ve které se nachází i Valka, utíká ze Sibiře, konkrétně z jednoho pracovního tábora. Kromě vypilovaného vzhledu se Colinovi povedlo naprosto skvěle napodobit ruský přízvuk, čehož docílil tvrdou přípravou a například četbou ruské poezie.

Šéfové na zabití (Horrible Bosses, 2011)

No a nakonec i jeden komediální zářez a tím je postava jednoho ze šéfů na zabití. Až jednou přijde 5x jinak s Jennifer Aniston nebo Kevinem Spaceym, není vyloučeno, že se tu tenhle film objeví znova, protože všichni tři šéfové, kteří jsou na zabití, jsou naprosto úžasní.

Šéfové na zabití
Šéfové na zabití

Colinova postava šéfa se jmenuje Bobby Pellitt a je to syn právě zemřelého majitele podniku. Podnik přebírá po otcově smrti. Naneštěstí pro zaměstnance a naštěstí pro nás je úplný opak svého otce, kterého měli zaměstnanci rádi. Myslí si, že je vtipný a zábavný a přitom je jen nesnesitelný. A bere kokain.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma