Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Chraňte sebe i psy před klíšťaty

Chraňte sebe i psy před klíšťaty
zdroj: tisková zpráva

Po dlouhé a tuhé zimě jsou tu opět v plné zbroji a svými každodenními útoky ohrožují nejen nás, ale i naše zvířecí mazlíčky.

Každý zodpovědný majitel psa nebo kočky tak moc dobře ví, jak důležité a nezbytné je naše čtyřnohé miláčky před nebezpečnými parazity chránit. Jak jinak než pomocí kvalitního antiparazitárního přípravku?  

Klíšťata patří už tradičně k té méně příjemné stránce jarních a letních měsíců. Napadají lidi a zvířata a dokáží jim způsobit i velmi nebezpečná onemocnění. Obzvlášť psi tvoří rizikovou skupinu hostitelů. Díky svému vzrůstu dokáží v travnatých porostech velmi snadno „nachytat“ někdy až desítky těchto agresivních parazitů. A při nesprávném a laxním přístupu majitele pak mohou nákazy klíšťaty končit v krajním případě až úhynem psa.

Nejlepším způsobem, jak uvedeným hrozbám předejít, je důsledná prevence za pomoci kvalitních veterinárních přípravků. Na našem trhu se setkáme s mnoha preparáty, ale za skutečně účinné můžeme považovat jen takové, které dokážou psa ochránit před všemi druhy vnějších parazitů najednou a navíc mají repelentní účinek, tj. odpuzují parazity, aby se do psí kůže vůbec nezavrtali.

Osvědčeným tipem pro všechny majitele psů je přípravek Advantix spot-on. Účinkuje nejen proti blechám a klíšťatům, ale dokonce odpuzuje i komáry a navíc zabíjí larvy blech v bezprostředním okolí ošetřeného psa.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma