Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Česká Miss získala licenci na Miss World

Česká Miss získala licenci na Miss World
zdroj: tisková zpráva

Česká Miss se stává jedinou světově respektovanou soutěží krásy v České republice.

Exkluzivní pětiletý kontrakt s pořadateli Miss World, vůbec největší a nejstarší světové soutěže krásy, podepsala ředitelka a majitelka České Miss Michaela Maláčová. A vůbec poprvé v historii České republiky jí byla rovněž udělena licence na Mr. World, soutěž o nejkrásnějšího muže planety.

“Jsem upřímně dojata. Znamená to pro mě historický moment v kariéře zakladatelky a ředitelky České Miss. Je to také nejvyšší ocenění naší usilovné šestileté práce na projektu Česká Miss, který si tak dokázal vydobýt prvenství a exkluzivitu na všech frontách. Nebylo to vždy jednoduché a o to více si tohoto úspěchu cením. Je to pro nás obrovský závazek do budoucna a velká motivace neusnout na vavřínech a dál pokračovat v této cestě,“ řekla Michaela Maláčová.

Existují pouze dvě uznávané celosvětové soutěže krásy - Miss World a Miss Universe. S nimi úzce souvisejí národní soutěže v jednotlivých zemích. Jejich organizátoři (doposud Česká Miss a Miss ČR) musejí vlastnit jednu z těchto mezinárodních licencí. Pokud tomu tak není, stává se taková soutěž regionální či místní záležitostí, která nemá světový rozsah. Jsou to například Miss Praha, Miss Golf, Miss léto, atd.

Licence na jednu z těchto světových soutěží nelze koupit. Získat ji, to je otázka jednání a důvěry ze strany Miss World či Miss Universe. Oba organizátoři si důsledně vybírají toho, komu a za jakých podmínek licenci nabídnou. Je jen na jejich rozhodnutí, zda tak učiní. Česká Miss vznikla na základě udělení licence na Miss Universe v roce 2004. “Již mnohokrát jsem říkala, že mi licence byla nabídnuta, protože se zástupci Miss Universe rozhodli nespolupracovat déle s tehdejším prezidentem Miss ČR Milošem Zapletalem a hledali v Česku nového smluvního partnera,” vysvětluje Maláčová. “A za velmi podobných podmínek a ze stejného důvodu mě oslovila ředitelka Miss World paní Julie Morley. Na konci roku 2009 mě pozvala do Londýna, abychom si promluvily o možnostech spolupráce. Již delší dobu sledovala úroveň soutěží krásy v Česku a rozhodla se od letošního roku spolupracovat právě s námi. Česká Miss se tím stává v Česku nejprestižnější a dnes již také jedinou celonárodní soutěží krásy v naší zemi,” dodává.

Spolupráce s Miss World zahrnuje i aktivní budování a rozvíjení charitativního projektu Beauty with the Purpose, jehož zakladatelkou a tváří je právě prezidentka Miss World Julia Morley.  Během finálového večera České Miss 2010, který se uskuteční letos 20. března a který bude vysílat v přímém přenosu TV Nova, zvolí odborná porota dívku s titulem Česká Miss World.  Absolutní vítězkou České Miss 2010 se stane dívka s nejvyšším počtem diváckých hlasů. Česká Miss 2010 se poté zúčastní Miss Universe.

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma