Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Čekání na miminko: neztrácejte optimismus

Čekání na miminko: neztrácejte optimismus
zdroj: tisková zpráva

Pozitivní myšlení je velkým pomocníkem...

Jsou chvíle, kdy nic nedokáže přidat více nervozity do právě podstupovaných cyklů umělého oplodnění než doporučení, aby žena zůstala v pohodě a neztrácela optimismus. Jak to ale udělat, když na obzoru je tolik věcí, které musí zvládnout a které nemusí vyjít podle představ?

U párů snažících se počít dítě přirozeně přichází podle odborného serveru www.zenska-neplodnost.cz  nervozita tehdy, když se miminko nepodaří první měsíc. U těch, kteří začali s léčbou neplodnosti, se nervozita přirozeně stupňuje. Klid a relaxace začínají být velkou neznámou. Co teprve potom, kdy už mají za sebou první nebo druhý cyklus umělého oplodnění (IVF) a ty mohou být bez úspěchu? Tyto páry a v nich hlavně ženy často podléhají pocitům strachu, změnám nálad a hlavně obavám z dalšího neúspěchu. Není snadné být optimistou, když miminko nepřichází.

Před každým IVF cyklem si realisticky připomeňte, jaká je šance na úspěch. Tu nijak nepodceňujte ani nepřeceňujte. Je třeba vědět, že to nemusí být první ani druhý IVF cyklus, po kterém vás čeká pozitivní těhotenský test. Jsou věci, které ovlivnit nemůžete, a je nutné je nechat na přírodě.

Nikde však také není psáno, že těhotenství na vás nečeká třeba při cyklu třetím. Vzpomeňte si na příběhy tolika žen, které otěhotněly až za delší dobu. Není hlavně důležité, že se jim to nakonec přece jenom podařilo? Je třeba zasít semínko optimismu a pečovat o něj, protože to je to, které vám přinese vizi miminka. A je velká šance, že se to podaří, i když třeba ne tak brzy, jak je vaším přáním.

Není třeba dokazovat, že s pozitivním přístupem se většina věcí vždy daří lépe, IVF nevyjímaje. Pozitivní myšlení dokáže lépe zvládnout stres, pomůže vám nabýt tolik potřebnou energii a snahu o relaxaci. Toto všechno při IVF potřebujete. Snažte se dělat věci, které odvedou vaši pozornost od toho, zda právě tento cyklus bude úspěšným. Obklopte se pozitivními lidmi, kteří budou vědět o vaší nelehké cestě za dítětem a kteří vám budou oporou. Uděláte tak další krok k tomu, abyste svoji šanci na miminko zvýšili.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma