Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Aneta Langerová a missky se sešly na transfúzce

Aneta Langerová a missky se sešly na transfúzce
zdroj: tisková zpráva

Pozvání Českého červeného kříže k bezplatnému odběru krve přijali dívky s tituly miss a úspěšní zpěváci české a slovenské hudební scény.

450ml své krve darovala zpěvačka Aneta Langerová, frontman skupiny No Name Igor Timko a Kryštof Michal ze Support Lesbiens. Odběru se zúčastnily i pravidelné dárkyně krve Miss ČR 2003 Lucie Váchová, Česká vicemiss 2007 Eva Čerešňáková, Miss Praha Open 2007 Kateřina Kuřátková a poprvé přišly krev darovat i letošní finalistky Miss Aerobik 2009. Celkem se odebralo přes pět litrů krve!


Zpěvačka Aneta Langerová tentokrát darovala krev poprvé, ale přiznala se, že již dříve o odběru krve přemýšlela. „O darování krve jsem uvažovala už delší dobu, ale až dnes jsem se k odběru skutečně vydala. Jsem ráda, že jsem zrovna měla čas a mohla jsem akci na podporu dárcovství krve svým odběrem podpořit. Ráda bych se pokusila darovat krev pravidelně.“

Frontman skupiny No Name si mezi povinnostmi souvisejícími s nově vydávaným albem Best of No Name našel chvilku času a slovenským skoro půllitrem akci podpořil. Igor Timko, který je neustále pozitivně naladěný a vtipný, neztratil smysl pro humor a laškoval se setřičkami. Igor si v průběhu odběru zpíval písničku Ná ná náá, kterou No Name nazpívali spolu s Chinaski, a sestřičky na transfuzním oddělení mají vzpomínku na odběr spojený s mini-koncertem.

Prvodárcem byl také Kryštof Michal, který byl mile překvapený, že odběr krve vůbec nebolí, a může tedy chodit častěji – zavtipkoval. Missky Lucie Váchová a Eva Čerešňáková již krev darovaly vícekrát, tak se rozhodly v pravidelnosti pokračovat a pozvaly z branže i uchazečky o titul Miss Aerobik, které měly odběrovou premiéru.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma