Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Andělský křest kalendáře Josefa Klíra

Andělský křest kalendáře Josefa Klíra
zdroj: tisková zpráva

Minulý týden se v prostorách prezentačního centra firmy WELLA uskutečnil slavnostní křest nového kalendáře pro rok 2009 Angels, jehož autorem není nikdo jiný než přední český módní návrhář Josef Klír. Celý večer měl nádech andělsky nebeské atmosféry. Originální modely z dílny Josefa Klíra předvedly také v letošním roce finalistky posledních dvou ročníků Miss ČR Zuzana Jandová, Kristýna Lebedová, Kateřina Sokolová, Veronika Chmelířová, Veronika Pompeová a Lucie Petrišková.

Pro hosty slavnostního křtu byl i v letošním roce připraven poutavý program. Mohli si totiž nejprve většinu modelů z kalendáře Angels prohlédnout na vlastní oči během mini módní show. Neopakovatelné modely na mole předvedly finalistky posledních dvou ročníků Miss České republiky. V krásných korzetových šatech jsme na přehlídkovém mole mohli spatřit Miss ČR 2008 Zuzanu Jandovou, II. Vicemiss ČR 2008 Kristýnu Lebedovou, Miss ČR 2007 Kateřinu Sokolovou, II. Vicemiss ČR 2007 Veroniku Chmelířovou, Vicemiss ČR 2007 Veroniku Pompevou a Lucii Petriškovou. Nebeskou atmosféru módní show dokreslili tři „oživlí andělé“. Po mini módní show již následoval samotný křest kalendáře. Toho se ujal autor modelů Josef Klír i všechny jeho modelky. Kalendář Angels nebyl pokřtěn šampaňským jak tomu bývá zvykem, ale byl symbolicky zasypán bílým andělským peřím. Pro všechny hosty byl také přichystán andělsky lahodný zážitek, během celého večera si totiž mohli pochutnávat na exkluzivní zmrzlině Mövenpick of Switzerland. V duchu andělských křídel pili hosté během večera drink „rychlá křídla“ namíchaný z vodky s energy drinkem Redbull. Kalendář Angels by Josef Klír představuje po loňském kalendáři v upírském duchu přímo andělskou změnu. Jedná se o čtvrtý kalendář Josefa Klíra, který vznikl ve spolupráci s fotografem Richardem Nowakem. Většina snímků byla pořízena v areálu zámku Vlašim, ostatní pocházejí z pražského Nebozízku. Josef Klír přibližuje kalendář slovy: „Každý z nás má svého anděla. Já ho našel…Nechť tento rok „přiletí“ ke každému z vás!“
Josef Klír je jedním z nejznámějších a nejvýraznějších módních návrhářů na české módní scéně. Jeho šaty jsou známé především ze soutěží Miss České republiky a Miss Slovenské republiky. Navrhoval také kostýmy do videoklipu hudební skupiny Black Milk a vytvořil image party po společenské akci Moët/Christian Dior v Praze. Dvakrát získal titul Návrhář roku v soutěži Svatební šaty roku. V roce 2006 úspěšně debutoval za oceánem v New Yorku na týdnu módy, kde společně s dalšími 80 návrháři z celého světa předvedl svou kolekci pro jaro 2007. Jeho devátá autorská přehlídka v Praze v hotelu Hilton, která se konala v říjnu 2006, byla vyhlášena jako přehlídka roku v České republice. V současné době Josef Klír připravuje svou novou autorkou přehlídku, na kterou se můžeme těšit v květnu letošního roku.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma