Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Valentýn na Pomádě: Míše kvete láska, Tomášovi ubývají kila

Valentýn na Pomádě: Míše kvete láska, Tomášovi ubývají kila
Oslava | zdroj: Divadlo Kalich

Jako generálku na čtvrteční svátek sv. Valentýna pojali herci z muzikálu Pomáda křest CD s písněmi z představení. Proto se role kmotrů ujal partnerský pár, který pražská Pomáda dala dohromady,  totiž představitelka rebelky Rizzo Michaela Doubravová (známá též ze seriálu Ulice) a  „český Travolta“ alias frajírek Danny Roman Tomeš. „Muzikál začali zkoušet ještě jako kolegové a do premiéry už šli zamilovaní až po uši,“ vtipkoval na jejich účet na jevišti Jan Kříž. „A pořád nás to nepustilo,“ přiznává zářící Míša.

 

Ve stejný den, kdy se v Divadle Kalich vítalo nové cédéčko, slavil shodou okolností hereččin partner 25. narozeniny. Míša Romana překvapila vlastnoručně upečeným dortem. „Nemůžu uvěřit tomu, že jsem na světě už celé čtvrtstoletí,“  smál se oslavenec.

V hereckém obsazení slavnostního představení zářil také Tomáš Savka, kterému se v novém roce daří zbavovat několika kilogramů navíc, jež mu před letními zkouškami naoko vyčítal režisér Ján Ďurovčík. „Jestli neshodíš, obsadím tě místo Kenieckieho do postavy přezdívané Kejta,“ dobíral si ho.

Jak se teď ukázalo, přeobsadit Tomáše by byla chyba, neboť herec se za svůj výkon právě v roli Kenieckieho objevil v širší nominaci na prestižní cenu Thálie. A zmíněná kila už má také dole. „Dřina, dřina, dřina,“ komentuje lakonicky, jakým způsobem ubývá na váze. Tedy žádné omezování se v jídle, žádné mučení v posilovně. „Nikdy předtím jsem totiž nehrál v tak fyzicky náročném představení, jako je Pomáda,“ vysvětlil.

Jestli všechno dobře dopadne, herce z Kalichu čeká další velká sláva ještě před koncem divadelní sezóny: pražskou Pomádu možná navštíví John Travolta! „Jednání skutečně pokračují. Od managementu pana Travolty čekáme na návrh možných termínů. Komunikujeme spolu o možnosti, že by tato velká hollywoodská hvězda navštívila naše představení ještě v této divadelní sezóně, tedy do konce června,“ prozrazuje producent a majitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

Zdroje:
Divadlo Kalich

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma