Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Princ Philip (90) byl propuštěn z nemocnice

Princ Philip (90) byl propuštěn z nemocnice
zdroj: tisková zpráva

Britský princ Philip dnes opustil londýnskou nemocnici, kde byl od pondělí hospitalizován kvůli infekci močového měchýře. Zmeškal tak sice dva závěrečné dny oslav 60. let vlády své manželky královny Alžběty II., ale své 91. narozeniny připadající na tuto neděli oslaví doma, píše Reuters.

"Jeho královská výsost dnes opustila nemocnici. Její zdravotní stav se zlepšuje a další rekonvalescence bude pokračovat doma," uvedl mluvčí Buckinghamského paláce.

Psali jsme: Manžel královny Alžběty II. je v nemocnici

Princ Philip před odchodem z ústřední londýnské nemocnice krále Edvarda VII. ještě poděkoval zdejšímu zdravotnickému personálu za poskytnutou péči.Podle agentur vypadal v dobré kondici, na tváři mu zářil úsměv. Na otázku reportérů, zda se cítí dobře, prý pokýval, že ano.

Philip a Alžběta II. se vzali v roce 1947. Když bylo princi loni 90 let, oznámil, že "zvolní", a skutečně omezil počet oficiálních povinností.

Přes Vánoce byl princ Philip v nemocnici čtyři dny kvůli bolesti hrudníku. Při úspěšné operaci dostal kvůli zablokované srdeční tepně cévní implantát.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,530 23,710
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma