Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Jsou dnešní ženy frigidy?

Jsou dnešní ženy frigidy?
Frigidní ženy po sexu netouží | zdroj: tisková zpráva

Je vám slovo frigida povědomé? Čtěte dál. Poměrně často můžeme slyšet ze všech stran: „Je to frigida, nechce se mnou spát“. Ale co je pouze menší sexuální apetit a co už frigidita?

Pojďme se nejdříve podívat na pojem frigidita. Frigidita je porucha sexuální touhy, která postihuje především ženy. Taková žena nepociťuje žádné vzrušení, je sexuálně chladná a odtažitá, nemá zájem o pohlavní styk. Nereaguje dokonce ani na sexuálně motivované dráždění. Tyto stavy se mohou objevit po porodu, při nebo po kojení anebo také z psychických důvodů. V případě psychické příčiny je pak frigidita vázaná na jiné nemoci, jako jsou například deprese, cukrovka, nádory, záněty nebo nemoci štítné žlázy. Často se může stát, že žena je frigidní pouze s jedním partnerem, s jiným tento problém mizí. Frigidita se může léčit předepsanými léky,psychoterapií nebo autoerotikou podpořenou pornem. Pokud postrádáte sexuální apetit, promluvte si nejdříve s partnerem a zkuste to společně vyřešit!

Promluvte si s partnerem a pokuste se vyjít si ve svých sexuálních potřebách vstříc.
Promluvte si s partnerem a pokuste se vyjít si ve svých sexuálních potřebách vstříc.

To, jak muži velice často ženy nazývají, mnohdy nemá své opodstatnění. Je totiž všeobecně známo, že muži mívají mnohem větší sexuální apetit než ženy. Důsledkem toho se pak stává, že si partneři v postelových záležitostech prostě nesednou a vznikají tak problémy v sexu. Kolik sexu za týden je tedy normální, abychom tak často neslýchaly, že jsme frigidní? Na to neexistuje jednotná odpověď. Zeptali jsme proto se několika dívek na jejich sexuální apetit.

Denisa (24): „S bývalým partnerem mě sex vůbec nebavil, proto jsem si užívala jinde. Se současným partnerem je všechno v pořádku, v posteli nám to klape. Sex máme obden a myslím, že to je tak akorát.“

Karolína (25): „Když jsem s přítelem nebydlela a viděli jsme se jen o víkendu, tak jsme to dělali téměř celý víkend. Teď, když spolu bydlíme, děláme to tak 4x do týdne. Stačí nám to."

Petra (20): „Když se vrátím po týdnu ze školy na víkend domů, přítel po mně vyžaduje sex. Já ale nemám chuť pokaždé, když domů přijedu. A taky pak často slýchám, že jsem frigidní. Zraňuje mě to!"

Pociťujete-li menší sexuální touhu, nemusí to znamenat, že sex nemáte ráda!
Pociťujete-li menší sexuální touhu, nemusí to znamenat, že sex nemáte ráda!

Sto lidí, sto chutí, proto platí, že každá žena je i v tomto ohledu originál. Některá to má ráda často, některá zase méně. Nedopusťte, aby se z vás stali otroci, a nenechte si líbit urážky. Chyba může být i ve vašem partnerovi. Je důležité si o vašich obavách s přítelem popovídat a vymyslet nějaký plán „sexuálních návštěv“. Nenechte si vnutit pocit, že trpíte frigiditou. Sexuální apetit máte, akorát ne tak velký.

AUTOR: Vendula Pospíšilová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma