Twitch ruší možnost streamovat PS4 hříčku Playroom - není to herní obsah
zdroj: tisková zpráva

Twitch ruší možnost streamovat PS4 hříčku Playroom - není to herní obsah

27. 11. 2013 20:23 | Téma | autor: Petr Poláček |

Jinak to nemohlo dopadnout. Poté, co čerství uživatelé PlayStation 4 začali aplikace Playroom využívat na Twitch.tv ke streamování svých obýváků, kde se občas děly dost soukromé věci, vyřadila služba Twitch streamy z Playroom ze své nabídky. Proč? Protože se nejedná o striktně herní obsah a na Twitch jiný druh obsahu nemá podle podmínek užívání služby co pohledávat. Tak alespoň zní oficiální zdůvodnění, které zástupce Twitche poskytl redaktorům Polygonu:

„Vyřadili jsme streamy z Playroom z naší nabídky, protože povětšinou šlo obsah neherního charakteru. Jakmile si uživatelé PS4 zvyknou na to, že služba Twitch je zaměřena na herní obsah, tak se zamyslíme nad možností přidat znovu streamy z Playroom do nabídky našeho vysílání. V mezičase ale můžete na tomto programu sledovat všechen ostatní úžasný herní obsah, který uživatelé PS4 na Twitch vysílají,“ zní oficiální reakce.

Situace je tedy jasná, a jak už psal Aleš, není to ani zdaleka poprvé, co musela být zastavena možnost streamování obrazu ze hry, která zabírá i skutečné osoby. Microsoft už tohle zažil se hrou UNO.

S velkou dávkou jistoty si však dovolím rozporovat záměr Twitche streamy z Playroom někdy v budoucnu do nabídky vysílání znovu přidat. Kolekce hříček Playroom je totiž postavená na tom, že součástí obrazu je záběr z obýváku, do něhož jsou přimíchávány virtuální předměty různého charakteru. Jinak řečeno, Playroom nemůže fungovat bez záběrů z obýváku. Tím pádem není možné nijak kontrolovat, co na těch záběrech bude vyobrazováno. V návaznosti na to pak nebude možné dopředu kontrolovat, který stream z Playroom je možné do éteru na Twitch pustit, a který ne.

Spoléhat se na to, že si uživatelé PS4 zvyknou na to, co se na Twitch vysílá (tedy jen herní obsah) a začnou se podle toho chovat? C’mon, nejsme přeci včerejší. Když se lidi obecně nenaučili za 20+ let chovat normálně na internetu, opravdu si někdo naivně myslí, že nebudou mít nutkání pouštět přes Playroom kdoví jakou hovadinu nebo se chovat tak, aby naplňovali onen požadavek na čistě herní obsah? Nechávám bez odpovědi, pokládám ji za víceméně jasnou.

Streamy z Playroom, tedy podle mě, na Twitch nikdy znovu neuvidíme. Myslím však, že svět tím o nic zásadního nepřijde... Případně tady máme pro všechny zájemce triliardu porno serverů, jejichž provozovatelé obsah z Playroom rádi uvítají.

Nejnovější články