Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Dubnová Nová scéna

Dubnová Nová scéna
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Přinášíme Vám přehled představení Národního divadla na měsíc duben. Každý den se můžete těšit na zajímavé vystoupení herců Národního divadla.

01 – 02 / pátek – sobota / 20:00

Laterna magika

GRAFFITI

Cesta pod barevný povrch novodobých znaků a symbolů, které jsou součástí pulzující městské rozpínavosti. Nechte se strhnout dynamickou animací obrazu a moderní choreografií v napínavých příbězích, které se pod tímto povrchem odehrávají.

03 / neděle / 14:00

LiStOVáNí

KOMISAŘ VRŤAPKA A PROKLETÍ ZUBU MOUDROSTI

Petr Morkes

Rodinné představení ve foyer

Populární dětský komiks, který malí diváci dobře znají z časopisu Mateřídouška, teď naživo ve foyer Nové scény. V napínavém detektivním příběhu Komisař Vrťapka rozplétá nitky zločinu v samém srdci zoologické zahrady. Mějte na paměti, že komisař Vrťapka tentokrát pro dobro a spravedlnost nasazuje vlastní kožich. Naštěstí není věhlasný detektiv na stopě rafinovaného padoucha sám, v patách má nezvanou společnici. A je to vážně kočka! LiStOVáNí plné nečekaných zvratů a podivných okolností pobaví malé i velké diváky. Na představení navazuje tematická výtvarná dílna!

04 / pondělí / 20:00

Divadelní studio Továrna

TŘICÁTÁ MARININA LÁSKA

Vladimir Sorokin, Karel Steigerwald, Moskva - Lesbos. Sovětský svaz před rozpadem. Pianistka Marina hledá lásku, identitu, orgasmus. Říká: nejstrašnější je, že někdo musí žít, věřit, milovat a doufat i v těchto časech. Co najde, vyrazí nám dech.

06 / středa / 17:00 / foyer

AUTORSKÉ ČTENÍ MAGNESIA LITERA

Markéta Baňková, Tereza Říčanová, Emil Hakl

Seriál autorských čtení z knih letos nominovaných v literární soutěži Magnesia Litera. Cyklus čtení uvádíme ve foyer ve 4. patře. Tentokrát čtou Markéta Baňková (próza Straka v říši entropie nominovaná na Literu pro objev roku), Emil Hakl (román Pravidla směšného chování nominován na Literu za prózu) a Tereza Říčanová (Noemova archa nominována v kategorii Litera za knihu pro děti a mládež).

07 / čtvrtek / 19:00

Činohra Národního divadla

CO SE STALO, KDYŽ NORA OPUSTILA MANŽELA

Elfriede Jelinek

Nositelka Nobelovy ceny píše provokativně a nelítostnou kritičností předčí i Ibsena. Vypůjčila si od něj titulní postavu a se svým pronikavě ironickým a výsměšným pohledem napsala komedii o ženském údělu a marném boji za takzvanou rovnoprávnost. Jelinek Noru posílá do dvacátých let 20. století, do let krize, jejíž budoucností je válka. A Nora jako ta veveřička hopká pro potěšení mužů, aniž cokoli chápe z principů muži diktované civilizace...

08 – 09 / pátek – sobota / 20:00

Laterna magika

LEGENDY MAGICKÉ PRAHY

Nejnovější představení Laterny magiky. Praha je město opředené legendami a mýty, z nichž některé přibližuje nová multimediální inscenace Laterny magiky: o nejznámějších obyvatelích Faustova domu – Faustovi a alchymistovi Edwardu Kelley; o Chanině, dceři židovského obchodníka, která odmítala nabízené ženichy, vedena láskou tajemného Pána řeky vstoupila do Vltavy a vracívá se po střechách jako zelené kočky; o tajemných setkáních císaře Rudolfa II. s rabínem Löwem a jeho Golemem; a konečně pověst o vzniku staroměstského orloje

09 / sobota / 14:00

Dětská opera Praha

POHÁDKOVÁ KVĚTINA

Pohádková květina je představení pro nejmenší děti, ve kterém zpívají zvířátka, květiny, ale třeba i zelenina. Děti se vydávají na zahradě hledat zakutálený míč a najdou přitom pohádkovou květinu, jejíž vůně učí rozumět řeči zvířat a rostlin.

10 / neděle / 14:00

Laterna magika

LEGENDY MAGICKÉ PRAHY

10 / neděle / 19:00

LiStOVáNí

EKONOMIE DOBRA A ZLA

Tomáš Sedláček

Vtipná interaktivní učebnice ekonomie i etiky nyní v jevištní verzi. V Sedláčkově podání je ekonomie krásná věda, jejíž kořeny jdou mnohem hlouběji, než si (post)moderní člověk dokáže představit. Autor podniká exkurze do filosofie, etiky, politologie a religionistiky. Představuje nečekaně pestrou škálu pramenů od Eposu o Gilgamešovi přes Bibli až po moderní ekonomy a nabízí analýzu současné finanční krize, která je možná příležitostí pro to, abychom znovu objevili vztah k věcem hmotným i duchovním.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma