Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Divadlo Kalich roztančila Pomáda!

Divadlo Kalich roztančila Pomáda!
zdroj: Mediafax

VIDEOKLIP. Premiéra muzikálu Pomáda nastudování choreografa a režiséra Jána Ďurovčíka dnes naplnila pražské Divadlo Kalich chytlavou hudbou a tancem. Režisér Ján Ďurovčík, který stojí za úspěšnými tituly Robin Hood a Osmý světadíl, do premiérových rolí obsadil Přemysla Pálka jako Dannyho, hlavní dívčí roli Sandy ztvárnila slovenská herečka a zpěvačka Nela Pocisková. V dalších rolích se objevili Tomáš Savka, Jan Kříž nebo Michaela Doubravová.

"Nerozhodoval jsem se sám, ale ve spolupráci s asistenty a producentem, hudebním režisérem a dalšími. Volba byla jednoznačná a podle ohlasu publika správná," řekl Ďurovčík.

Jevišti dominovaly zářivé neony, automobil z 60. let a růžová barva, víno stejné barvy také vítalo návštěvníky u vchodu. Mezi nimi bylo mnoho známých tváří, například Miro Žbirka, Jan Revai nebo Jiří Pomeje. Publikum po skončení show odměnilo vystupující potleskem ve stoje.

Podle hudebního producenta Miroslava Vydláka byla nahrávka pořízena bez použití počítačů komplet živě a podílelo se na ni kolem 28 hudebníků.

Více než 300 kostýmů!

V různých světových nastudováních muzikálu Pomáda bývá zvykem, že v roli Anděla strážného vystupují hvězdní hosté. Pražská inscenace se k tomuto principu připojila, v premiérovém obsazení se představil Kamil Střihavka.

Divadlo Kalich zahájilo za velkého zájmu konkurzy na muzikál Pomáda v dubnu. O deset rolí svedlo boj v kategoriích tanec, zpěv a herectví 400 účastníků konkurzu. Pro inscenaci bylo pořízeno více než 300 kostýmů. Jde o představení náročné i co do počtu rychlých převleků, bylo jich kolem 130.

Obrázek zdroj: Mediafax

Muzikál autorů Jima Jacobse a Warrena Caseyho byl poprvé uveden před 40 lety na newyorské Broadwayi. Praha se uvedením Pomády připojí k celosvětovým oslavám tohoto výročí, naplánováno je 100 představení. Pomáda patří mezi nejdéle uváděné tituly v muzikálové historii. Získala celkem sedm nominací na Tony Awards (divadelní verze Oscarů) a navštívilo ji více než pět milionů diváků. Přeložena byla celkem do 37 jazyků. Velký úspěch měla i její filmová verze z roku 1978 s Johnem Travoltou a Olivií Newton-Johnovou.

Muzikál Pomáda se již hrál v pražském divadle Spirála na Výstavišti. Jeho uvádění provázely problémy kvůli dlouhodobému neplacení autorských a interpretačních honorářů, definitivně jeho uvádění v roce 2002 ukončily povodně, které divadlo zalily do výše pěti metrů.

Více informací naleznete na stránkách Divadla Kalich.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma