Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Galerie hlavního města Prahy oslavuje padesátiny unikátní výstavou!

Galerie hlavního města Prahy oslavuje padesátiny unikátní výstavou!
Galerie hl. m. Prahy slaví 50 let | zdroj: ghmp.cz

Galerie hlavního města Prahy slaví padesát let od jejího založení. Galerie se toto "životní" jubileum rozhodla oslavit ne typickou výstavou ve znamení prezentace svých nejvýznamnějších a nejznámějších děl, ale při koncepci výstavy kladla důraz na jednotlivá historická období a s nimi spjatými jmény osob, které se kreativně podílely na chodu galerie.

"Výstava je tedy především o lidech, kteří v galerii pracovali a pracují, zejména o jejích ředitelích a kurátorech. Akvizice, výstavy a publikace jsou jejich produktem. Z této úvahy je odvozen název výstavy – Život Galerie hlavního města Prahy, a dějiny galerie jsou chápány jako životopis a také tak nazvány," vysvětluje Hana Rousová, která stojí za její přípravou.

Expozice nabídne mimo jiné návštěvníkům vstoupit do za běžných okolností nepoužívaného výstavního tunelu v prvním patře Domu U Zlatého prstenu. Kurátoři vybrali celkem 25 výstav, které byly v uplynulých padesáti letech k vidění na půdě galerie.

Tato výroční výstava bude veřejnosti přístupná do 5. dubna 2014 od úterý do neděle od 10 do 18 hodin, v Domě U Zlatého prstenu na Praze 1.

Galerie Galerie | zdroj: ghmp.cz

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma