Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vlastnosti, které do vztahu rozhodně nepatří

Vlastnosti, které do vztahu rozhodně nepatří
Hádka partnerů | zdroj: ThinkStock

Jsou lidské vlastnosti, které jsou ve vztazích akceptovatelné, ale jsou i takové, které bychom rozhodně tolerovat neměli.

Že žádný člověk na světě není dokonalý, už všichni dávno víme. Ale jsou i takoví jedinci, kteří mají ve vztazích problémy, neustále se rozcházejí a svalují vinu na druhé. Je načase, aby si uvědomili, že možná mají jednu z negativních vlastností, které vztahu nebezpečně škodí. Jaké negativní vlastnosti to jsou? Pojďte se s námi na ně podívat!

Žárlivost

Žárlivost v malé míře může být dokonce roztomilá. Máte takový ten příjemný pocit, že k někomu patříte a on o vás rozhodně nechce přijít. Pokud se však váš vztah podobá tragické hře o Othellovi a Desdemoně, pak radíme jediné – berte nohy na ramena!

Neustálé žárlivé výstupy a následná usmiřování se nedají vydržet dlouho.
Neustálé žárlivé výstupy a následná usmiřování se nedají vydržet dlouho.

Surovost

Muži občas neznají míru a plácnutí trochu přeženou, ale příště si na to dají pozor. Ale jsou i tací surovci, kteří své síly využívají záměrně a při každé „neposlušnosti“ ji neváhají využít. Jsou ovšem i opačné případy, kdy naopak ženy surově napadají své muže, například je fackují a kopou. Oni si to nechají bohužel líbit, protože ví, že ženu nesmí ani květinou uhodit.

Urážlivost

Co s takovým člověkem? Bojíte se cokoliv říct nebo něco navrhnout. Vztah s urážlivcem je velice stresující a může vám pocuchat nervy. Nechcete být raději s člověkem, se kterým se budete cítit svobodně a který vaše názory přijme přátelsky?

Věčné urážení nikdy nikam nevede.
Věčné urážení nikdy nikam nevede.

Nadmíra sebevědomí

Zdravé sebevědomí je požehnání všem. Ale pokud chodíte s narcisem nebo namyšlenou hvězdičkou, tak potom vaše vlastní ego musí klesat raketovou rychlostí. Vedle takové osoby nemáte šanci být alespoň někdy výjimeční či v něčem lepší. Oni vám tu možnost zkrátka nedají.

Nekompromisnost

Vztah je záležitost kompromisů. Kdo to nepochopí, nemůže být on ani jeho partner nikdy šťastný. Proč hájit svou pravdu i za cenu, že se tím zkazí večer? Proč si vydupat svůj názor, když druhého do toho nutíme?

AUTOR: Daria Nebeská

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma