Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Už žádné tepelné mosty ani mapy na fasádě!

Už žádné tepelné mosty ani mapy na fasádě!
zdroj: tisková zpráva

Určitě jste to již viděli - na dům se přesně nalepí vrstva tepelné izolace, potom přijde montér s vrtačkou a krásnou průběžnou izolaci na stovce míst provrtá kvůli dodatečným hmoždinkovým kotvám. Zateplovací systém sice získá vyšší soudržnost, hmoždinky ale částečně zhorší izolační schopnost a navíc se často na fasádě i přes finální omítky vytvoří nevzhledné mapy.

Novinka Baumit KlebeAnker, specielní lepicí kotvy se místo do izolantu osazují přímo na očištěnou starou fasádu a izolant se lepí až na tyto kotvy. Použití kotev KlebeAnker významným způsobem urychluje stavební práce a přináší investorům nemalé finanční úspory. Kotvy se pokryjí lepidlem a poté se na ně pokládají tepelně izolační desky.

Hmoždinka zepředu - Baumit zdroj: tisková zpráva

Tento systém vytváří styčné body, pevně spojené s jádrem nosné stěny. Výsledné provedení je bez nežádoucích tepelných mostů, které vznikají kolem běžných hmoždinek procházejících izolantem. Navíc nedochází k typickým nevzhledným mapám na fasádě. Použití KlebeAnker umožní lepení desek přímo po osazení kotev. Není nutné čekat na řádné zatvrdnutí lepidla jako v případě dodatečného hmoždinkování. Hlavní časová úspora však spočívá v tom, že není nutná tak precizní příprava podkladového materiálu jako v případě klasického lepení desek na zarovnaný podklad. Starou fasádu stačí začistit a zbavit drolících se částí. Není nutná sanace za účelem dosažení potřebné únosnosti povrchových vrstev původní stěny, což bývá obrovský problém zejména u historických staveb s nepravidelným zdivema a s velkými vrstvami starých omítek. V současnosti dodává Baumit systém Klebe Anker jako součást kompletního fasádního systému Baumit Premium, Open a Star.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma