Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

To je štěstí! Žena našla po 16 letech ztracený snubní prsten

To je štěstí! Žena našla po 16 letech ztracený snubní prsten
zdroj: Profimedia

Navlečený na mrkvi, která kolem něj vyrostla, našla Lena Pahlssonová svůj snubní prsten, který ztratila v roce 1995. Pahlssonová ztratila prsten poté, co ho nechala před jedenácti lety na kuchyňské lince během příprav vánočního cukroví. Pak ho s manželem hledali, kde mohli a během přestavby kuchyně se podívali nejen za všechny kuchyňské spotřebiče, ale dokonce i pod prkna podlahy, ale marně.

Až letos v říjnu prsten našla navlečený na mrkvi vytažené ze záhonu v zahradě, kterou navíc málem vyhodila, protože byla příliš malá. "Naše dcera Anna byla v té době doma a slyšela mě, jak nadšeně vřískám v zahradě," řekla listu The Local.

Prsten podle ní nejspíš omylem skončil v bioodpadu, který rodina vynáší na kompost a odtud se dostal na zeleninový záhon. Další teorie zahrnuje rodinnou ovci, která dostává k jídlu část kuchyňských přebytků. Z jejího trusu by opět prsten skončil na záhoně coby hnojivo.

Ať tak nebo tak, Pahlssonovi se teď už rozhodli nenechat nic náhodě a uložili prsten na bezpečném místě, dokud nebude odnesen ke zlatníkovi. Za roky, kdy byl nezvěstný, totiž Leně ztloustl prst, takže ho nyní nenavlékne.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma