Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Skoro zataženo

Studenti se budou prát s Thálií

Studenti se budou prát s Thálií
zdroj: tisková zpráva

Divadelní festival PEREME SE S THÁLIÍ proběhne letos ve dnech 27.-29. listopadu v Divadle Na Prádle.

Již 6. ročník nesoutěžní přehlídky vybraných divadelních souborů pražských gymnázií pořádá soukromé Gymnázium Jaroslava Seiferta ve spolupráci s malostranským Divadlem Na Prádle.

V různých divadelních žánrech se představí studentské soubory z Gymnázia J. Seiferta, Prvního obnoveného reálného gymnázia (PORG) a Gymnázia J. Nerudy. Program bude probíhat na dvou scénách - v sále i kavárně Divadla Na Prádle. Tuto akci podpořila Městská část Praha 9 a Magistrát hl.m. Prahy.

Pořádající školu reprezentují převážně autorské tvary, zahrnující  autorské čtení Kopr, operu Magdalena, divadelní etudy Splachovací příběhy nebo inscenaci z období druhé světové války Tenkrát, hranou v němčině. Součástí festivalu je Diskusní klub s lektory ve zkušebně divadla, jehož jedním z hostů je dramatik, režisér a scenárista Petr Kolečko (narozen v roce 1984), absolvent Gymnázia J. Seiferta. Inscenace jeho her  Láska, vole (Disk) nebo Britney goes to heaven (Divadlo Petra Bezruče) se staly pro generační publikum kultovními. Je uměleckým šéfem divadla Rubín, ale také spoluautorem nováckého seriálu o venkovském fotbale Okresní přebor.  Hudebním poradcem akce je pak zpěvák operetní a muzikálové scény Karel Bláha. Studentský Press tým zajišťuje přípravu a výrobu zpravodaje.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma