Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Sport a erotika

Sport a erotika
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Sport a erotika mají na první pohled k sobě dost daleko. Sport si většina lidí spojuje – a do jisté míry oprávněně - s dřinou, propocenými trikoty, případně strhanými rysy ve tváři. Záleží samozřejmě na sportovním odvětví a nakonec i názoru na to, co je erotické a co ne.

 

Pro někoho může být například naprostým vrcholem erotična pohled na proporcionálně nadměrnou vzpěračku vzdychající (lépe řečeno řvoucí) při zvedání metrákové zátěže, případně boxerku s oteklým obličejem od ran soupeřky, pro jiného zase pohled na vrávorající gymnastku na kladině.

Fetišistické dispozice

Promítají se zde i určité fetišistické dispozice každého z nás – kdo je na dlouhé ženské nohy, bude stoprocentně sledovat raději basketbal či běh na 100 metrů, než vrh koulí. Naopak milovník větších prsou si užije při pokusech diskařek neskonale lépe, než při pohledu na moderní gymnastky.

Názory na to, co je erotické se mění i s dobou. Vkus je ovlivněn módními návrháři, umělci, zdravotníky a dalšími osobami. V posledních letech je například zřejmý trend považovat za krásné štíhlé, vysoké ženy. Ještě nedávno jsem měl dokonce pocit, že naprostým ideálem krásy je mladičká anorektička.

Naštěstí rozum částečně zvítězil a opět se do popředí dostávají dívky, s alespoň trochou tuku a svaloviny, vždyť zdravá žena by měla být sportovní postavy, sebevědomá a v životě také úspěšná. To dokáží splnit nejlépe právě sportovkyně.

Vzpomeňme si například na krasobruslařku Wittovou nebo některé plavkyně, včetně českých. Ty se objevují na prvních stránkách časopisů, včetně módních. Ani jedna z nich není typu kost a kůže. V tom vidím velký přínos sportovkyň  ve změně pohledu na ideál ženské krásy.

Extrémní extrémy

I ve sportu se ovšem vyskytují extrémy. Při pohledu na obrázky kulturistek je většině mužům asi hodně ouzko. Vypracovaná těla, na kterých je vidět každičký sval a žíla, nikoliv však ani náznak prsou.

To může sexuálně vzrušit maximálně nějakého masochistu, který si představí, jak ho taková mužatka týrá. Normální muž ale touží po ženě, kterou by mohl hýčkat, ochraňovat a která by mu to oplácela něhou.  Je i velkou otázkou, zda si tyto „ženy“ připadají hezké samy před sebou.

Stejně tak nemohu považovat za příliš erotické čtrnáctileté dívky, vážící s bídou čtyřicet kilo, jak mlátí svojí křehkou pánví o hrazdu či jiné tělocvičné nářadí. Při pohledu na ně vždy v duchu přemýšlím, zda budou moci mít v budoucnu děti a zda to jejich kosti vůbec vydrží.

MUDr.Luděk Daneš

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma